ZUCCHETTIPASTA

Zuchettipasta 3

Ik ben zo blij dat ik Rens Kroes ontdekt heb, ze heeft zo’n heerlijke en gezonde recepten! Deze week heb ik haar zucchettipasta gemaakt, pasta van courgette! Ik heb zelf wat kleine aanpassingen gedaan en het recept was zeer geslaagd!

Ingrediënten (voor 4 personen):
Ik heb van alles de helft genomen en had genoeg voor 2 – 3 personen.
-360 gram biologische kipfilet
-1 rode ui
-200 gram champignons
-1 eetlepel kokosolie
-2 teentjes knoflook
-2 courgettes
-20 gram basilicum
-15 cherrytomaatjes
-20 gram rucola
-150 gram mais
-zeezout en zwarte peper
-50 gram geitenroom (heb ik vervangen voor soja kookroom)
-1 avocado
-1 eetlepel tamari (Japanse glutenvrije sojasaus)

Benodigdheden:
Spiraalsnijder
Staafmixer

Zucchettiblog 2Bereiding:
Maak de kipfilet schoon en snijd deze in kleine stukjes.
Snijd de rode ui en de champignons in kleine stukjes.
Bak de kip in kokosolie gaar in een koekenpan op laag vuur en bak de ui en de champignons nog ongeveer 10 minuten mee.
Knijp de knoflook eroverheen.
Was de courgette en snijd deze met de spiraalsnijder in sliertjes en doe deze in een kom.
Snijd de basilicum fijn en de cherrytomaatjes in tweeën.
Doe de basilicum, cherrytomaatjes, rucola en de mais bij de courgettesliertjes.
Pureer de geitenroom, tamari en avocado met een staafmixer. Dit is de saus (omdat ik kookroom heb genomen, heb ik de saus even mee geroerbakt met de kipfilet).
Doe de kip, champignons, ui en knoflook bij de courgettesliertjes en breng het op smaak met peper en zout (als je de saus los hebt, doe je die er nu overheen).
Hussel de salade met een grote lepel of je handen door elkaar en hij is klaar om opgegeten te worden!

Zucchettiblog 1Op de website van Rens Kroes vind je dit recept ook, samen met nog meer lekkere en gezonde recepten!

Leave a Reply