WORTELSOEP

Eerder deze week maakte ik een wortelontbijtje en nu had ik zoveel winterpenen over, dat ik besloot er soep van te maken. De basis een beetje bij elkaar gezocht op internet en een deel zelf bedacht. De soep was heerlijk! En super gemakkelijk om te maken!

Ingrediënten (voor een grote pan soep):
-500 gram winterpenen (of andere wortels)
-2 grote aardappelen
-2 middelgrote uien
-2 teentjes knoflook
-2 liter water
-3 bouillonblokjes (groenten)
-kokosolie
-scheut tamari
-Himalayazout (of ander soort zout)
-flinke theelepel sambal
-basilicum

Bereiding:
Schil de winterpenen en snijd ze in stukjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes.
Snijd de ui en knoflook in grove stukken.
Verhit de kokosolie in een grote soeppan.
Fruit de uien en knoflook even aan en voeg daarna de wortelen en de aardappelen toe.
Even roeren en aanbakken.
Voeg 2 liter water toe en breng het aan de kook.
Zodra het kookt, voeg je de bouillonblokjes toe.
Laat het 15 minuten koken.
Na de 15 minuten haal je de pan van het vuur.
Controleer voor de zekerheid of de wortelen en aardappelen gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep.
Op smaak brengen met sambal, zout, tamari, basilicum (en/of eventueel andere kruiden naar keuze).
Smakelijk eten!

Wortelsoep

Leave a Reply