VISSOEP

Ik ben gek op visgerechten. Als ik uit eten ga, kies ik vaak voor een visgerecht. Maar gek genoeg kies ik nooit voor een vissoep. Ik had nog nooit een vissoep geproefd, tot gisteren! Ik mocht een hapje proeven van een vissoep in een restaurant waar ik graag kom. Heerlijk, maar toch niet besteld. Maar het was lekker genoeg om vandaag een eigen vissoep te maken. En ik vond de mijne nog lekkerder dan in het restaurant!

Ingrediënten (4-5 grote koppen):
-1 rode uit
-2 teentjes knoflook
-scheut olijfolie
-1 blikje tomatenpuree
-1 liter water
-2 blokjes visbouillon
-koriander naar smaak
-zwarte peper naar smaak
-130 gram kabeljauw (of andere witvis)
-50 gram gerookte zalm
-100 gram kleine garnaaltjes
-(plantaardige) kookroom naar smaak
-40 gram Udonnoodles (Japanse noodles)
-salade ui

VissoepBereiding:
Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes.
Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de tomatenpuree toe.
Voeg daarna het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Snijd in de tussentijd de kabeljauw en de zalm in stukjes.
Als de soep kookt, voeg dan de kabeljauw en de Udonnoodles toe (kijk op de verpakking hoe lang deze moeten koken).
Laat de garnalen en de zalm de laatste twee minuten zachtjes mee koken.
Voeg aan het einde de kookroom toe naar smaak. Proef tussendoor. Te veel kookroom kan de smaak minder sterk maken en wordt de soep te ‘romig’.
Aan het einde voeg je de koriander en de peper toe en eventueel de salade ui, nadat je deze hebt gewassen en gesneden.
Smakelijk eten!

Leave a Reply