VEGETARISCHE GROENE CURRY

Ik maak regelmatig curry’s. Heerlijk! Het liefst eet ik het met soba noodles of zilvervliesrijst. Enkele dagen terug zag ik een receptje van deze curry voorbij komen, afkomstig van Rens Kroes. Ze had inspiratie opgedaan in Azië, als ik het goed begreep. En wat me opviel is dat het receptje zo ontzettend simpel was! Vandaag maakte ik voor een keer niet mijn eigen versie, maar haar versie van een curry.

Ingrediënten (voor 2 personen):
-800 ml kokosmelk
-70 gram groene curry pasta (ik gebruik altijd de currypasta’s van Fair Trade)
-150 gram sugar snaps
-2 wortelen
-100 gram shiitake
-1 kleine broccoli
-1 gele paprika
-gekneusde chilipepers
-koriander
-rijstnoedels

Bereiding:
Was en snijd alle groenten en shiitake.
Doe de kokosmelk in een pan en verhit.
Als het nog net niet kookt, roer je de currypasta er doorheen.
Daarna worden de groenten toegevoegd en je kookt ze totdat ze beetgaar zijn.
Voeg eventueel de kruiden toe.
Ondertussen bereid je de noodles of de rijst volgens de verpakking.
Smakelijk eten!

Curry1