VEGAN APPELCAKE

Deze cake is for the wealthy: de ingrediënten zijn niet goedkoop, het resulteert in een duur cakeje. Je kunt eventueel speltmeel gebruiken in plaats van amandelmeel, dat scheelt veel in prijs. Maar hoe dan ook, de cake is heerlijk en vegan, dus vrij van dierlijke producten. Helaas is het wel zo dat eieren ontbreken, dus is de cake minder stevig (eieren werken als bindmiddel).
Het receptje gaat rond over het internet. Ik heb het recept van I Love Health en zij heeft het van het blog livingthegreenlife.nl

Ingrediënten:
-400 gram amandelmeel (of ander soort meel)
-1 theelepel wijnsteenbakpoeder
-1 eetlepel kaneel
-5 eetlepels agavesiroop
-100 ml ongezoete amandelmelk
-125 gram gesmolten kokosolie
-2 appels (ik gebruikte Jonagold)
-75 gram bosbessen (ik gebruikte blauwe bessen)

Vegan appelcake

Bereiding:
Verwarm de oven op 170 °C.
Meng het meel met de kaneel en bakpoeder in een kom.
Vet een bakblik in met kokosolie.
Meng de melk, kokosolie en siroop door het meel.
Schil de appels en snijd in stukjes.
Voeg deze stukjes met de bessen door het deeg.
Doe het deeg in het bakblik en zet in de oven.
Bak voor 50 minuten.
Haal de cake uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en zet terug voor 20 minuten.
De cake moet van binnen droog zijn, dan is het gaar.
Eet smakelijk!