TRUE DETECTIVE

 

True Detective

Genre: crime, drama, mystery.
Aantal seizoenen: 2.
Aantal afleveringen: 16.
Jaar: 2014 –
Deze HBO-serie speelt zich af in Louisiana, waar de rechercheurs Rustin ‘Rust’ Cohle (Matthew McConaughey) en Martin ‘Marty’ Hart (Woody Harrelson) al 17 jaar de rituele moord op prostituee Dora Kelly Lange proberen op te lossen. Tussendoor zien we flashforwards naar 2012 waarin de rechercheurs verhoord worden, als de zaak wordt heropend. De rechercheurs hebben ook zo hun nodige privéproblemen, onder andere de relatie tussen Hart en zijn vrouw Maggie (Michelle Monaghan) en het dramatische verleden van Cohle. Beiden rechercheurs willen alles op alles zetten om erachter te komen wat er in 1995 gebeurd is en hun levens raken verwikkeld in geweld en obsessie.

Touch darkness and darkness touches you back.

De actuele score op IMDB is een 9,3 en dat is meer dan verdiend! Echt een must see! Ik heb echt zo genoten van deze serie. Er heerst een donkere sfeer, geheimzinnig en mysterieus, enigszins traag, maar het gaat nergens vervelen. Dat komt omdat het zo mooi in beeld is gebracht en je wilt graag weten wat er gebeurd is, 17 jaar geleden. Daarnaast is het acteerwerk van Harrelson en McConaughey waanzinnig om naar te kijken! Het heeft ook maar 8 afleveringen, waardoor de serie kort en krachtig is.

True Detective front

In de zomer van 2015 zal seizoen 2 verschijnen in de VS, maar seizoen 1 is al een tijdje geleden verschenen in Nederland. Het is een anthologieserie, dat wil zeggen dat seizoen 2 geen opvolgend deel is van seizoen 1. De seizoenen zijn los van elkaar te kijken. In seizoen 2 zullen Vince Vaughn, Colin Farrell en Rachel McAdams te zien zijn. Ik ga seizoen 2 zeker zo snel mogelijk kijken!

De trailer:

Leave a Reply