THEETUIN DE WILDE FRAMBOOS

Deze theetuin heb ik ontdekt tijdens een high tea met een groep meiden. Deze high tea was toen ontzettend goed bevallen, met name vanwege de prachtige locatie en dat nog geen 10 kilometer van mijn woonplaats vandaan!

Theetuin 10

De theetuin ligt in het buitengebied van Bakel aan een wandel- en fietsroute (knooppunt 56) en is daarom een hele goede pauzeplaats voor wandelaars en fietsers, maar ook heel fijn om zo te bezoeken! De boomgaard (appelbomen, perenbomen en pruimenbomen) heeft verschillende zitjes. Verder heeft de tuin een kruidentuin, groentetuin, plukveld met wilde bloemen, paardenbak, bijenkasten en een winkeltje waar enkele producten gekocht kunnen worden. De ingrediënten die gebruikt worden komen uit eigen tuin of uit de omgeving.

Theetuin 6

De Wilde Framboos biedt verschillende theearrangementen en die zijn echt aan te raden!
Sweet tea: scones met clotted cream, slagroom & jam en allerlei zoetigheden (actuele prijs: €10,- p.p.)
Afternoon tea: 2 hartige taartjes, 3 sandwiches & broodjes, scones met jam, clotted cream & slagroom, allerlei zoetigheden (actuele prijs: €14,50 p.p.)
High tea: seizoensoepje, 3 hartige taartjes, 3 sandwiches & broodjes, scones met jam, clotted cream & jam, allerlei zoetigheden (actuele prijs: €18,50 p.p.)

Theetuin 3

Ook voor de lunch kun je terecht in de theetuin. Voor een uitgebreide lunch dien je te reserveren van te voren, maar mocht je onverwacht komen, kun je kiezen uit verschillende tosti’s. Er zijn verschillende soorten koude dranken te bestellen en ook dranken uit eigen tuin (verse jus d’orange, theetuinappelsap, verse ijsthee en smoothies). Er zijn verschillende soorten koffie te bestellen.

Theetuin 8

De homemade taarten zijn ook echt aan te raden! Elke keer is er een andere keus. Dit keer was er keuze uit appeltaart, gebakken kwarktaart met kersen en koffie-walnoten taart (heerlijk!). De thee is toch ook wel erg lekker! De thee komt van Kaldi vandaan. Er zijn verschillende kruidenthee, groene thee, rooibosthee en zwarte thee te bestellen. Mijn favorieten zijn ‘groene elfjes’, ‘niet te pruimen’, ‘mannendroom’ en ‘momentje geluk’. Allemaal namen voor de thee, leuk om te lezen! En de prijzen zijn ook leuk! Voor een grote pot thee van ongeveer 8 kopjes betaal je maar €4,-.

Theetuin 7

De theetuin is vooral lekker ontspannen en genieten, vooral als het zonnetje schijnt! Lekker om samen wat te drinken, met een groep een high tea te nuttigen of om gewoon een boek te lezen met een kopje thee erbij.

Theetuin 1

Op de website is meer informatie te vinden, zo ook welke workshops er zijn en andere praktische info, zoals het adres en contactgegevens.

Nog enkele foto’s uit de theetuin:
Theetuin 2 TheetuinTheetuin 4Theetuin 9Theetuin 5

3 Comments on THEETUIN DE WILDE FRAMBOOS

 1. Wilma & Marloes
  april 24, 2015 at 4:38 pm (5 jaar ago)

  Hoi Jolein,
  Wat een leuk en lief stukje over onze theetuin en wat een mooie foto’s, je laat ons blozen!! Fijn weekend en hopelijk tot snel in de theetuin 😉
  Groetjes,
  Wilma & Marloes

  Beantwoorden
  • Jolein
   april 25, 2015 at 8:01 pm (5 jaar ago)

   Hoi Wilma en Marloes,
   Graag gedaan, ik vind het leuk om over dit soort dingen te schrijven! En jullie bedankt voor het delen!
   Groetjes Jolein.

   Beantwoorden
 2. Fleur
  februari 18, 2016 at 8:26 pm (4 jaar ago)

  Je had me al overtuigd, maar na het leze van je blog ben ik helemaal enthousiast. Laat het voorjaar maar beginnen!

  Beantwoorden

Leave a Reply