THAISE KOKOSSOEP MET KIP

Dit recept komt niet van mezelf, al heb ik er een beetje een eigen draai aan gegeven. Het recept heb ik van het Chickslovefood-kookboek, maar deze soep is te lekker om niet te delen! En hij vult ook nog eens goed!

Ingrediënten (voor 2 personen):
-400 gram pittige Thaise wokgroenten
-3 kippenbouillonblokjes
-700 ml water
-200 ml kokosmelk
-300 gram kipfilet (biologisch of scharrel)
-150 gram mihoen
-Kokosolie (of olijfolie)
-1 teentje knoflook (zelf toegevoegd)

Bereiding:
Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze even aan in een soeppan met wat kokosolie (of olijfolie).
Pers het teentje knoflook uit boven de pan.
Voeg het (kokend) water toe en de bouillonblokjes en roer goed.
Voeg de kokosolie toe en roer goed.
Voeg de groenten toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Breek de mihoen in stukjes en voeg deze toe. Laat deze ongeveer 4 minuten meekoken.
(In de tussentijd kun je de stukjes mihoen verzamelen die verspreid door de keuken liggen).
Schep eerst de mihoen en groenten in een kom en daarna het vocht.
Eet smakelijk!

Tip: de mihoen neemt heel veel vocht op, je kunt eventueel de dubbele hoeveelheid bouillon en kokosmelk gebruiken voor meer vocht.

Thaise soep

Leave a Reply