SOBA NOODLES MET GARNALEN, OMELET & PAKSOI

Vorige week vond ik nog wat soba noodles in huis en heb daar een heerlijk gerecht van gemaakt! Soba noodles zijn Japanse noodles, gemaakt van boekweit, dus glutenvrij. Ze zijn beter dan ‘gewone’ noodles.

Ingrediënten (voor 1 persoon):
-50-60 gram soba noodles (droog)
-1 paksoi
-100 gram garnalen
-1 eetlepel kokosmelk
-1 eetlepel tamari
-1 ei
-1 teentje knoflook
-kokosolie

Bereiding:
Klop het eitje los in een kom en bak de omelet in wat kokosolie.
Maak de paksoi schoon en snijd deze in stukken.
Breng water aan de kook voor de noodles.
Bak de garnalen in een koekenpan met wat kokosolie. Maar een paar minuten, want ze worden snel te gaar en dan worden ze taai. Daarna haal je ze uit de pan.
Bak meteen de paksoi aan in de pan waar je de garnalen in hebt gebakken, deze slinkt heel erg. Knijp boven de paksoi het teentje knoflook uit.
Als het water kookt doe je de noodles in het kokende water. Meestal kook je ze zo’n 4 minuten (zie de verpakking).
Als de noodles gaar zijn, giet je ze af en doe je ze heel even bij de paksoi en roerbak je ze mee.
Voeg de garnalen ook toe.
Voeg de tamari en de kokosmelk toe en roer goed door. Snijd de omelet in reepjes en voeg deze ook toe.
Niet langer dan 1 minuut alles bakken, anders wordt het snel te nat.
Eet smakelijk!

SAM_0877

Leave a Reply