SNEAK PREVIEWS VAN 2015

De sneak preview films die ik zag in 2015! Een overzicht…

Run All Night
Run All Night poster

 

 

 

 

 

 

De in Brooklyn wonende gangster en huurmoordenaar Jimmy Conlon (Liam Neeson), alias The Gravedigger, heeft betere tijden gekend. Jimmy, de beste vriend van Shawn Maguire (Ed Harris), is nu 55 en wordt achtervolgd door zijn zonden uit het verleden. Conlon wordt al ruim 30 jaar in de gaten gehouden door een vasthoudende rechercheur (Vincent D’Onofrio). De laatste jaren zoekt Jimmy voornamelijk zijn heil in een whiskyglas. Maar als zijn zoon Mike (Joel Kinnaman) het doelwit wordt, moet Jimmy een keuze maken tussen de maffiafamilie waar hij ooit voor koos, en zijn echte familie, waar hij al heel lang geen contact mee heeft. Mike slaat op de vlucht en Jimmy moet voorkomen dat zijn zoon niet hetzelfde lot ondergaat als hij, namelijk eindigend aan de verkeerde kant van een vuurwapen. Jimmy heeft slechts een nacht om erachter te komen aan welke wereld hij trouw is, om alles weer recht te zetten.
Score: 7/10

Big Game
Big Game poster

 

 

 

 

 

 

Wanneer Air Force One wordt neergeschoten door terroristen strandt de president (Samuel L. Jackson) in de wildernis. De enige persoon die hem kan redden is een 13-jarige jongen genaamd Oskari (Onni Tommila). Oskari is in de bossen aan het jagen om zijn volwassenheid te bewijzen aan zijn verwanten. In plaats daarvan stuit hij op de machtigste man ter wereld. Met de terroristen op hun hielen moet het onwaarschijnlijke duo samenwerken om te ontsnappen.
Score: 7,5/10

Child 44
Child 44 cover

 

 

 

 

 

 

Een idealistische pro-Stalin veiligheidsfunctionaris (Tom Hardy) besluit om een reeks kindermoorden te onderzoeken, in een land waar dit soort misdaden zogenaamd niet voorkomen. De staat wil niets weten van het bestaan van een kindermoordenaar, laat staan een seriemoordenaar. Hij wordt dan ook gedegradeerd en verbannen maar besluit, met hulp van zijn vrouw (Noomi Rapace), de zaak te blijven onderzoeken.
Score: 7,5/10

Get Hard
Get Hard

 

 

 

 

 

 

Een rijke bankdirecteur, genaamd James King (Will Ferrell), wordt ten onrechte veroordeeld voor fraude en zal in een maximaal beveiligde gevangenis terechtkomen. Om zich voor te bereiden op zijn opsluiting wendt hij zich tot Darnell Lewis (Kevin Hart), de man die zijn auto wast, om zich ‘harder’ te laten maken in de laatste 30 dagen van zijn vrijheid.
Score: 3,5/10

Good Kill
Good Kill front

 

 

 

 

 

 

Een voormalig straaljagerpiloot (Ethan Hawke) uit Las Vegas is nu een piloot van een drone. Twaalf uur per dag vecht hij tegen de Taliban met een afstandsbediening, waarna hij naar huis gaat en de andere twaalf uur ruzie maakt met zijn vrouw en kinderen. De piloot begint de missie echter in twijfel te trekken. Hij heeft het vermoeden dat hij meer terroristen creëert dan vermoordt.
Score: 6/10

Cybernatural (Unfriended)
Unfriended

 

 

 

 

 

 

Wanneer 6 schoolvrienden op een nacht aan het videochatten zijn, ontvangen ze een Skypebericht van een klasgenote die precies een jaar eerder zelfmoord heeft gepleegd. Aanvankelijk denken ze dat het een grap is, maar wanneer het meisje de diepste geheimen van de vrienden begint te onthullen, realiseren ze zich dat ze te maken hebben met iets bovennatuurlijks. Iets wat hen dood wil hebben…
Score: 6/10

Kidnapping Mr. Heineken
Heineken front

 

 

 

 

 

 

In 1983 besluiten vier vrienden, wat later blijkt, de grootste misdaad van de eeuw te plegen. Cor van Hout (Jim Sturgess), de raadselachtige leider en strateeg van de bende van vier, leidt een gedurfd plan om Freddy Heineken (Anthony Hopkins), erfgenaam en de drijvende kracht achter het Heineken imperium, te ontvoeren. Dit resulteert in het grootste bedrag dat ooit aan losgeld is betaald voor de ontvoering van een enkel persoon. Het grootste gedeelte van het geld is tot op de dag van vandaag nooit teruggevonden.
Score: 6/10

Entourage
Entourage front

 

 

 

 

 

 

De succesvolle acteur Vincent Chase (Adrian Grenier) en de jongens Eric (Kevin Connolly), Turtle (Jerry Ferrara) en Johnny (Kevin Dillon) zijn terug en doen goede zaken met agent Ari Gold (Jeremy Piven) die inmiddels een eigen filmstudio is gaan leiden. Hoewel de ambities van de jongens onderling wat zijn veranderd, is er nog altijd sprake van een hechte band tussen de groepsleden wanneer ze hun reis voortzetten in de grillige wereld van Hollywood.
Score: 5,5/10

Survivor
survivor front

 

 

 

 

 

 

Een medewerkster van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Mila Jovovich) is onlangs overgeplaatst naar de Amerikaanse ambassade in Londen. Ze krijgt de taak om te voorkomen dat terroristen de Verenigde Staten binnen komen. Al snel komt ze onder vuur te liggen en wordt ze bedreigd met de dood en beschuldigd van misdaden. Ze slaat op de vlucht en probeert tegelijkertijd haar naam te zuiveren en een grote terroristische aanslag te voorkomen.
Score: 5,5/10

Inside Out
Inside Out front

 

 

 

 

 

 

Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley’s belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.
Score: 8/10

Dope
Dope front

 

 

 

 

 

 

Malcolm (Shameik Moore) is een nerd wonend in The Bottoms, een ruwe buurt gelegen in Inglewood, Los Angeles. Tussen de drugsdealers en bendeoorlogen probeert Malcolm vooral zijn examens te halen en z’n collegeaanvragen te voldoen, met een droom ooit naar Harvard te gaan. Wanneer de kans zich voordoet om naar een hip underground feest te gaan, leidt dit tot een groot avontuur voor Malcolm en zijn vrienden, waarin hij eindelijk ‘dope’ kan zijn.
Score: 5/10

Paper Towns
Paper Towns1

 

 

 

 

 

 

Al vanaf kleins af aan is de middelbare scholier Quentin (Nat Wolff) verliefd op zijn raadselachtige buurmeisje Margo (Cara Delevigne). Nadat hij op een avond met haar op pad is geweest door de stad verdwijnt zij plotseling, maar heeft een spoor van cryptische aanwijzingen achtergelaten. In de zoektocht naar haar moet Quentin op zoek naar de betekenis van oprechte vriendschap en ware liefde.
Score: 7,5/10

Southpaw
Southpaw 1

 

 

 

 

 

 

Het verhaal gaat over de agressieve, gewelddadige bokser Billy Hope (Jake Gyllenhaal) die zich naar de top weet te werken. Wanneer de weltergewicht-bokskampioen door zijn gedrag een gevecht uitlokt, met de dood van zijn vrouw (Rachel McAdams) als gevolg, valt zijn persoonlijke leven echter aan diggelen. Nadat hij zijn huis kwijtraakt en zijn dochter moet afstaan aan een pleeggezin, probeert hij met behulp van een amateurtrainer (Forest Whitaker) zijn leven weer op te pakken.
Score: 8/10

Trainwreck
Trainwreck

 

 

 

 

 

 

Sinds ze een klein meisje was, is het in Amy’s (Amy Schumer) hoofd gestamd door haar vader (Colin Quinn) dat monogamie niet realistisch is. Amy is nu een schrijfster voor een tijdschrift en geniet van een onbevangen leven, vrij van verstikkende, saaie en romantische betrokkenheid. In werkelijkheid zit ze in een soort van sleur. Wanneer ze begint aan een nieuw artikel voor het tijdschrift begint ze iets te voelen voor het onderwerp, de charmante en succesvolle sportarts Aaron Conners (Bill Hader).
Score: 6/10

Vacation
Vacation front

 

 

 

 

 

 

Rusty Griswold (Ed Helms) besluit zijn gezin mee te nemen op een roadtrip naar ‘Walley World’, het coolste pretpark van Amerika. Het doel van de reis is de familie dichter bij elkaar te brengen en het herbeleven van een jeugdvakantie, maar dingen gaan niet zoals gepland.
Score: 6/10

Sicario
Sicario front

 

 

 

 

 

 

Kate Macy (Emily Blunt) is een jonge FBI-agente die deelneemt aan een geheimzinnige CIA-operatie om de baas van een Mexicaans drugskartel uit te schakelen. Samen met 2 huurlingen (Benicio Del Toro en Josh Brolin) steekt ze in Tucson, Arizona de grens over naar Mexico om de drugsbaas te elimineren. Maar eenmaal over de grens treffen ze een heel gevaarlijk en verdorven wereld aan.
Score: 8/10

No Escape
No Escape front

 

 

 

 

 

 

Een Amerikaans gezin vestigt zich in hun nieuwe woning in het buitenland. Daar raken ze verstrikt in een op hand zijnde staatsgreep. Samen gaan ze verwoed op zoek naar een veilige uitweg, weg van de omgeving waar buitenlanders onmiddellijk worden geëxecuteerd. Ze krijgen hierbij hulp van een excentrieke Brit (Pierce Brosnan).
Score: 7/10

The Gift
The Gift front

 

 

 

 

 

 

Simon (Jason Bateman) en Robyn (Rebecca Hall) zijn een jong echtpaar van wie het leven gaat zoals gepland, totdat ze een kennis van de middelbare school (Joel Edgerton) ontmoeten en hun wereld in een neerwaartse spiraal terecht komt. Op het eerste gezicht herkent Simon de man niet, maar de reeks toevallige ontmoetingen leiden er toe dat een gruwelijk geheim uit hun verleden wordt blootgelegd. Wanneer Robyn achter de verontrustende waarheid komt, vraagt ze zich af hoe goed mensen de persoon die het dichtstbij staat nu eigenlijk kennen.
Score: 7,5/10

Scouts Guide to the Zombie Apocalypse 
Zombie front

 

 

 

 

 

 

Drie scouts, tevens vrienden voor het leven, bundelen hun kracht met een stoere serveerster om ’s werelds meest onwaarschijnlijke groep helden te worden. Wanneer hun rustige stad wordt geteisterd door een zombie-invasie, vechten ze samen voor de ultieme badge en moeten ze hun vaardigheden op de proef stellen om de mensheid te redden van de zombies.
Score: 3/10

The Program
The Program front

 

 

 

 

 

 

De film volgt de opkomst van wielrenner Lance Armstrong (Ben Foster) door de jaren ’90 en ’00, strijdend tegen kanker, terwijl hij en zijn Amerikaanse teamgenoten de typische Europese wielersport domineren en veranderen. De sportjournalist David Walsh (Chris O’Dowd) raakt ervan overtuigd dat Armstrong zijn prestaties aandrijft met verboden middelen. Met deze overtuiging begint hij te zoeken naar bewijs.
Score: 6,5/10

Criminal Activities 
Criminal Activities front

 

 

 

 

 

Vier jonge jongens komen weer bij elkaar tijdens de begrafenis van een voormalig klasgenoot. Een van hen geeft de anderen gevoelige informatie over aandelen waarmee ze direct miljonair kunnen worden. Helaas voor hen loopt de deal niet zoals ze verwacht hadden en zijn ze hun investering kwijt. De zaken worden echter nog erger wanneer blijkt dat een van hen het geld heeft geleend van de maffia.
Score: 4/10

Black
Black front

 

 

 

 

 

Black vertelt het rauwe verhaal van de 15-jarige Mavela (Martha Canga Antonio), zwart en lid van de gevreesde Brusselse jeugdbende ‘Black Bronx’. Ze wordt brutaal gedwongen om te kiezen tussen loyaliteit en liefde wanneer ze halsoverkop verliefd wordt op een Marokkaanse jongen (Aboubakr Bensaihi) uit de rivaliserende gang ‘1080’. Maar een ding leert Mavela snel: eens een bendelid, altijd een bendelid, bij de Black Bronx raak je nooit meer weg.
Score: 6,5/10

Leave a Reply