RENS KROES – POWERFOOD

Powerfood blog

Niet zo nieuw meer maar daarom niet minder goed! Eigenlijk was het boek net een beetje in opkomst toen ik het kocht, daarna werd het een soort hype. Maar wel een hele leuke hype! Ik ben fan! Rens Kroes (ja, de zus van) groeide op in een familie die altijd heel veel met voeding bezig was. Haar opa was een biologische boer en haar oma een kruidenvrouw. Haar moeder is voedingsdeskundige en Rens zelf heeft ook gestudeerd voor voedingsdeskundige. Ze heeft in een obesitaskliniek gewerkt en weet als geen ander hoe we gezond en lekker kunnen eten. In New York City doet ze veel inspiratie op. Haar 1e boek kwam in juni 2014 uit en in juni 2015 zal haar 2e boek uit. Ik kan niet wachten!

Voor een happy & healthy lifestyle.

Vers eten en superfoods
Haar kookboek bevat recepten voor ontbijt, lunch, diner, snacks, zoetigheden, broodbeleg en drankjes. Allemaal op basis van hele gezonde ingrediënten. Daarnaast schrijft ze over de eigenschappen van deze ingrediënten, waarom ze zo gezond zijn en hoe voedsel als medicijn gebruikt kan worden.
Hartige pannenkoek blo

Niet alleen een kookboek
Voor  mij is het ook een heel fijn boek om zo nu en dan op schoot te nemen en er door te bladeren. Het is heel mooi en speels vormgegeven met mooie foto’s. Het onderdeel ‘voedsel als medicijn’ vind ik erg interessant en had van mijn meer mogen zijn. Rens schrijft over welke voeding goed is bij klachten als slecht slapen, problemen met je darmen, griep en verkoudheid en welke voeding goed is voor je botten en spieren. Wat ik ook zo leuk vind aan dit boek is dat ik veel geleerd heb over (onbekende) superfoods. Van sommige ingrediënten had ik nog nooit gehoord. Toen ben ik er over gaan lezen, ik kocht ze en gebruik ze nu in de keuken en binnen no-time zijn het vertrouwde ingrediënten geworden, die je regelmatig gebruikt. Ook vond ik het interessant om te weten te komen dat heel veel ingrediënten die we dagelijks gebruiken ook superfoods kunnen zijn. Je hoeft dus geen incabessen, chlorellapoeder, camucamupoeder of ahornsiroop te eten om gezond te doen.

Ik heb al veel recepten gemaakt en de meeste waren echt zo lekker! Wat ik onder andere al gemaakt heb zijn de ontbijtmuffins, amandelpompoenbrood, sweet pancakes, breakfast cake, crunchy crackers, bananenbrood, harige pannenkoeken, good noodles, chocosnack en de summerbreeze smoothie. Ik ben er ook achter dat ik de pannenkoeken op basis van speltmeel of boekweitmeel goed kan verdragen. Van ‘gewone’ pannenkoeken ben ik al vaak ziek geworden. Nu kan ik weer pannenkoeken eten! Mijn favoriete recepten van Rens zijn tot nu toe toch wel het amandelpompoenbrood, de crunchy crackers en de chocosnack (die is zoooo lekker!).
Raw oreo blog

Minpuntjes
Die zijn er bijna geen. Voor sommige ingrediënten kun je niet terecht bij de gewone supermarkt. Voor mij maakt dat niks uit, want ik vind het leuk om op zoek te gaan naar deze ingrediënten. Maar voor sommige mensen kan dit natuurlijk veel tijd in beslag nemen en vinden het minder leuk om boodschappen te doen. De recepten die ik erg vond tegenvallen zijn de chia-bananenpudding en de feelgood drink. Vond ze beiden echt vies! Het kan bijna niet zijn dat ik iets verkeerds heb gedaan, want haar recepten zijn echt niet moeilijk. Gelukkig heeft dit boek nog heel veel andere lekkere recepten. Binnenkort hoop ik de lasagnette te kunnen maken of…zuchettipasta…Ik heb meer tijd in de keuken nodig!

Nog een leuke tip: op haar website  heeft ze nog meer recepten staan.

Het boek is in verschillende boekhandels te verkrijgen, zo ook bij bol.com. De adviesprijs is €19,99.

2 Comments on RENS KROES – POWERFOOD

 1. Heidi
  juni 8, 2015 at 7:13 pm (5 jaar ago)

  Volg je haar ook op instagram? Ik vind haar een leuke persoonlijkheid.

  Beantwoorden
  • Jolein
   juni 8, 2015 at 7:20 pm (5 jaar ago)

   Jazeker, Heidi! Ik ben fan. Deze week komt haar nieuwe boek uit! Joepi!

   Beantwoorden

Leave a Reply