POMPOENSOEP

Dit receptje is niet zelf bedacht, maar overgenomen van een soeppakket van een bekende supermarkt. Ik was er benieuwd naar, ik gebruikte nooit pompoen. Na het proeven van deze soep was ik erg verrast. Wat een heerlijke soep! Dit receptje is ook erg gemakkelijk en de soep vult erg goed.

Ingrediënten (4-6 personen):
-1 flespompoen
-2 winterpenen
-3 sjalotten
-3 knoflooktenen
-2 groentebouillonblokjes
-1 stukje gember
-1 Elstar appel
-1 kleine sinaasappel
-2 eetlepels olijfolie
-1 liter water
-cayennepeper

Pompoensoep 1

Bereiding:
Maak de pompoen en wortels schoon, schil ze en snijd in stukken.
Snijd en schil de uien, knoflook en gember en snijd in stukjes.
Schil de appel en snijd in stukjes. Pers de sinaasappel.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en gember een aantal minuten.
Voeg de pompoen en de wortel toe en bak ongeveer 5 minuten. Schep af en toe om.
Voeg het water toe, samen met de bouillonblokjes, de appel en de sinaasappelsap.
(De sinaasappelsap kan de soep zuur maken, dus voeg eventueel de helft toe).
Laat het 20 minuten koken.
Pureer de soep. Voeg eventueel cayennepeper toe.
Eet smakelijk!

Pompoensoep 2