PAULA HAWKINS – HET MEISJE IN DE TREIN

Meisje treinGenre: thriller
Originele titel: The Girl on the Train
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers, Amsterdam
Aantal pagina’s: 357
ISBN: 978 94 005 0388 5

De tekst op boekomslag:
Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun levens is – in Rachels ogen – perfect. Een beetje zoals haar eigen leven ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Meisje trein 2

Recensie:
De meningen over dit boek zijn erg verdeeld. De een vindt het een spannend en goed boek en zo zijn anderen heel negatief over het boek. Het zou voorspelbaar zijn en daarom niet spannend. Wat ik ervan vind? Het is niet het beste boek ooit gelezen, maar ik heb me heel goed vermaakt met dit boek. Ik vond het wel spannend en niet voorspelbaar. Het is niet dat het einde insloeg als een bom, ik zag het einde al eerder aankomen, maar het bleef voor mij nog lang spannend. Waar ik het mee eens ben is dat het even moeilijk is om door het begin te komen. Hoofdpersoon Rachel heeft nogal een drankprobleem en het begin blijft even vaag, onduidelijk. Ze heeft last van black-outs. Je hebt al snel medelijden met haar, een zielig persoon. Als je doorleest merk je al snel dat het spannender wordt. Zodra je ‘Jess en Jason’ leert kennen komt het verhaal sneller op gang en wordt het alleen maar spannender en spannender (maar helaas niet nagelbijtend spannend). Het verhaal wordt vanuit drie verschillende perspectieven geschreven, drie vrouwen: Rachel, Megan en Anna. Dit maakt het niet ingewikkelder, de taal is duidelijk en de hoofdstukken zijn redelijk kort. Als je zin hebt in een spannend boek dat niet te moeilijk is, waar je niet teveel bij na hoeft te denken, kan ik dit boek zeker aanraden.
Het boek is verfilmd en zal in het najaar in de bioscoop te zien zijn. De trailer ziet er in ieder geval goed uit! Misschien is dit zo’n verfilming dat nog wel vermakelijker zou kunnen zijn dan het boek!