PADDENSTOELENSOEP

Lekker voor in het voorjaar of het najaar. Behalve al het groen en de temperatuur, leek het vandaag wel een dag in het najaar. Een mooie dag om een heldere paddenstoelensoep te maken met een volle bouillonsmaak. Helemaal zelf bedacht en het was heerlijk.

Ingrediënten (middelgrote pan):
-3 kleine bakjes paddenstoelen (probeer zoveel mogelijk te mengen met paddenstoelsoorten)
-2 liter water
-4 blokjes paddenstoelenbouillon
-1 (rode) ui
-2 teentjes knoflook
-peterselie
-2 laurierblaadjes
-scheut olijfolie

Paddenstoelensoep

Bereiding:
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken.
Snijd de ui en knoflook in zeer fijne stukjes.
Verhit de olie in de soeppan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de paddenstoelen toe en roerbak ze even.
Giet vast een laagje water in de pan en laat de paddenstoelen even stomen.
Daarna voeg je al het water toe, samen met de bouillonblokjes, de peterselie en de laurierblaadjes.
Laat de soep een kleine tien minuten koken, totdat de paddenstoeltjes gaar zijn.
Eet smakelijk!