MONCHOUTAART

Dit is geen recept van mezelf. Dit recept staat her en der op het internet. Het is het recept voor de klassieke MonChoutaart. Ik heb geen geheime ingrediënten toegevoegd of iets veranderd. Dat is ook helemaal niet nodig, want dit recept is zo lekker! Als je een feestje hebt, moet je deze taart gewoon maken voor je gasten. Erg eenvoudig en verslavend lekker.

Ingrediënten (springvorm Ø26 cm):
-1 pak Bastognekoeken
-150 gram boter
-125 ml slagroom
-100 gram suiker + 2 eetlepels
-200 gram MonChou
-1 zakje vanillesuiker (8 gram)
-1 of 2 blikken kersenvlaaivulling

MonChou
Bereiding:
Doe de koeken in een keukenmachine en vermaal ze tot kruimels.
Smelt de boter in een pan.
Roer de kruimels door de boter (het recept zegt 150 gram boter, maar de bodem was bij mij erg vet, dus probeer het eventueel met 120 gram boter).
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Druk de kruimels op de bodem van de springvorm en laat deze afkoelen in de koelkast.
Klop de slagroom stijf met de twee eetlepels suiker.
Roer de MonChou, de suiker en vanillesuiker tot een gladde pasta.
Meng de MonChou en de slagroom.
Het mengsel komt boven op de Bastognebodem.
Laat dit minstens twee uur opstijven in de koelkast.
De kersen komen boven op de MonChou. Met 2 blikken is het goed om wel de kersen te gebruiken maar niet al het ‘sap’.
Bewaar de taart in de koelkast.
Eet smakelijk!