MAKING A MURDERER

Making a Murderer

 

 

 

 

 

 

Genre: documentary, crime.
Aantal seizoenen: 1.
Aantal afleveringen: 10.
Jaar: 2015.
Making a Murderer is een documentaireserie die in december vorig jaar werd uitgebracht door Netflix. In deze serie zien we het ongelooflijke verhaal van Steven Avery. In de jaren tachtig wordt hij schuldig bevonden voor het verkrachten van een vrouw. Hij zegt onschuldig te zijn en na 18 jaar gevangenschap, wordt inderdaad bewezen dat hij onschuldig is. Omdat hij achttien jaar heeft moeten vastzitten, spant hij een rechtszaak aan tegen Manitowoc County, die hem in de steek heeft gelaten. Niet veel later wordt Teresa Halback vermist en vermoord teruggevonden. Alle sporen leiden naar Avery en zijn neefje Brendan Dassey. De documentaire heeft tien delen: Eighteen Years Lost, Turning the Tables, Plight of the Accused, Indefensible, The Last Person to See Teresa Alive, Testing the Evidence, Framing Defense, The Great Burden, Lack of Humility en Fighting For Their Lives.

We can all say that we’re never going to commit a crime. But that doesn’t mean you won’t be accused – Steven Avery

Wat een ongelooflijk verhaal over Steven Avery. Schijnbaar is deze serie een grote hype in de Verenigde Staten. Ik kwam erbij uit omdat mijn favoriete crime-auteur Karin Slaughter een berichtje plaatste op Facebook. Ik ben meteen gaan kijken op Netflix en vond de serie. Een goede tip is om niet te gaan googelen, want daar staat beschreven hoe het afloopt en dat is zo jammer! Gelukkig heb ik niet van te voren op internet gekeken en was de serie voor mij erg spannend. Tot de laatste aflevering vroeg ik me af hoe het ging aflopen en ik hoopte eigenlijk van het begin af aan dat Avery schuldig was, omdat ik me niet kan voorstellen hoe erg het moet zijn als je zo wordt behandeld door de politie, als je onschuldig bent.
Om eerlijk te zijn waren sommige stukken een beetje traag en langdradig, maar ook alle bewijsstukken en interviews komen uitgebreid aan bod, familie, familie van het slachtoffer, politie en juryleden. Wat mij zo verbaasde is dat er gewoon keihard bewijs is dat er met bewijsstukken is gerommeld, maar toch blijven ze naar Avery wijzen als dader. Het blijft tot het einde spannend. Als je van crime houdt of je houdt van ongelooflijke, maar waargebeurde verhalen, moet je deze documentaire zien. En je weet dan waar iedereen het over heeft. Er gaan geruchten dat er een tweede seizoen komt.

Making a Murderer 1

De trailer:

 

Leave a Reply