LISA GARDNER – KORTE METTEN

Korte Metten frontGenre: thriller
Originele titel: Love You More
Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s: 412
ISBN: 978 90 443 4192 8

De tekst op boekomslag:
Een vrouw vergeet nooit de eerste keer dat ze is geslagen…
De moordzaak lijkt zo klaar als een klontje: als de mishandelingen door haar man politieagente Tessa Leoni te veel worden, gaat ze door het lint en schiet hem dood. Maar Tessa laat tijdens het verhoor niets los – niet over haar echtgenoot, haar blauwe plekken of haar spoorloos verdwenen zesjarige dochter Sophie.
De politie begint een zoektocht naar het meisje. Rechercheur D.D. Warren moet in een race tegen de klok samenwerken met haar ex-minnaar. Bij haar collega’s stuit D.D. Warren op een muur van stilzwijgen. Naarmate het onderzoek vordert, komen er steeds meer duistere familiegeheimen naar boven…

Korte Metten blog

Recensie:
Een hele fijne, spannende thriller. Heel goed te lezen. Het is onderdeel van een serie: de D.D. Warren serie. Daarin heb ik al eerder boeken gelezen, wel wat langer geleden dus weet ik er niet veel meer van af. Eigenlijk wel een beetje jammer, want ik houd echt van het lezen van series (en dan per se op volgorde). Dit boek was wel goed los te lezen, al had ik wel meer achtergrond willen hebben over D.D. Warren en haar relatie met Bobby Dodge, haar collega en ex. Na dit boek is er ook een serie gekomen over Tessa Leoni. Wat goed gedaan is aan dit boek is dat het vanuit 2 kanten schreven is: vanuit Tessa (ik-vorm) en vanuit D.D. Warren. Tessa is heel goed geschreven omdat ze hoofdverdachte is voor de moord op haar man, haar gedachten worden goed beschreven. Het boek is ook erg spannend omdat je gewoon niet weet wat er nou eigenlijk gebeurd is, pas aan het einde van het boek, kom je dit te weten. Het einde viel me wel een heel klein beetje tegen, omdat ik had gehoopt dat het meer in de familiekring zou afspelen, maar toch een verrassend einde en heel veel spanning!

Leave a Reply