LINWOOD BARCLAY – ZONDER EEN WOORD

Zonder een woord

Genre: thriller
Originele titel: No Time for Goodbye
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 368
ISBN: 978 90 225 7186 6 en 978 94 6092 550 4 (E-book)

De tekst op boekomslag:
Stel dat je hele familie spoorloos verdwijnt…
Middelbare scholiere Cynthia Archer wordt op een ochtend wakker en ontdekt dat haar vader, moeder en broertje weg zijn. Er ligt geen briefje, er wordt niet gebeld. Ze verneemt gewoon nooit meer iets van hen.

Vijfentwintig jaar later weet Cynthia, inmiddels getrouwd en moeder van een dochter, nog steeds niet wat er is gebeurd. Als ze te gast is bij een Spoorloos-achtig televisieprogramma komt alles in een stroomversnelling.

Zonder een woord blog

Recensie:
Weer een schrijver die ik bij toeval heb ontdekt: Linwood Barclay. Op tafel lag een blaadje met deze naam er op geschreven, dus ben ik op Google gaan kijken. Dit is het enige boek wat ik tot nu toe nog gelezen heb van deze schrijver, maar de rest staat nog op mijn verlanglijstje! Dit is echt een heel goed boek. Gewoon omdat je niet weet wat er nou met de ouders van Cynthia gebeurd is. Het niet weten maakt het spannend, terwijl er redelijk vreemde dingen gebeuren in het leven van Cynthia, wat het verhaal ook spannend houdt. Het stukje waar ze tiener is en waar haar ouders en broertje verdwijnen was redelijk kort en had van mij iets langer mogen zijn. Het verhaal wordt verteld vanuit Cynthia en vanuit haar man. Hij weet ook niet wat er gebeurd is. Tussendoor lees je korte fragmenten vanuit een mysterieus persoon, misschien haar moeder? Haar vader? Haar broer? Je moet doorlezen om daar achter te komen. Pas aan het einde kom je echt te weten wat er gebeurd is, misschien een beetje vergezocht, maar wel realistisch, het zou echt gebeurd kunnen zijn. Geen fantasie of science-fiction. Het boek heeft redelijk wat pageturners. Met name in het winkelcentrum, als Cynthia denkt haar broer te zien, was erg spannend. Barclay heeft een fijne schrijf stijl, waardoor het fijn leest. Als je van thrillers of spannende boeken houdt, dit keer geen detective of moordverhaal, met een klein beetje familiedrama er in, moet je dit boek lezen (of een ander boek van deze schrijver, want die schijnen ook heel goed te zijn!). Op mijn lijstje staan er momenteel de overige 8 boeken van hem!

 

 

Leave a Reply