LINWOOD BARCLAY – GELOOF JE OGEN

geloof-je-ogenGenre: thriller
Originele titel: Trust Your Eyes
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 396
ISBN: 978 90 225 6584 1 en 978 94 6023 789 8 (E-book)

De tekst op boekomslag:
Thomas Kilride is geobsedeerd door kaarten. Hij verlaat zelden zijn huis, maar via het computerprogramma Whirl360 doorkruist hij hele steden. Hij grift iedere straat en ieder huis in zijn geheugen. Dan valt zijn scherpe blik op een verontrustende weerspiegeling in een raam. Het gezicht van een vrouw die wordt vermoord?

Sinds de onverwachte dood van hun vader wordt Thomas verzorgd door zijn broer Ray, die zijn enige connectie met de buitenwereld is. Ray gelooft Thomas eigenlijk niet, maar om hem een plezier te doen start hij een halfhartig onderzoek. Al snel wordt echter duidelijk dat Thomas’ ontdekking een ijzingwekkend complot aan het licht brengt, waardoor het leven van de broers in gevaar komt…

geloof-je-ogen

Recensie:
Eerder las ik Zonder een Woord van Barclay, wat ik ook al zo’n spannend boek vond! Dit is het tweede boek van Barclay dat ik las en ik heb weer genoten van dit boek. Na een hele tijd ging ik weer vliegen, waar ik wat tegenop zag. Dit boek heeft me echt goed afgeleid tijdens de vlucht omdat het meteen zo spannend is. Het eerste hoofdstuk is dan ook erg goed geschreven en zet je een beetje op het verkeerde been. Heel knap gedaan.
Ik vond vooral de hoofdstukken tussen de broers Ray en Thomas erg vermakelijk. Thomas heeft schizofrenie en hoewel ik hier weinig over weet, is zijn personage erg goed omschreven, zijn taalgebruik, zijn denken en voorkomen. Ook hoe Ray met hem omgaat vond ik goed beschreven. Hier en daar is er humor, ik heb soms hardop moeten lachen. Het verhaal krijgt al snel andere verhaallijnen, die uiteindelijk samenkomen, en soms vond ik deze een beetje teleurstellend. Niet omdat deze slecht zijn maar omdat ik veel te geïnteresseerd was in Thomas en Ray. Het verhaal blijft spannend en geboeid ook al weet je al vrij snel wat er gebeurd is. Ik ga verder niets schrijven over wat er gebeurd is of hoe het verhaal zich verder ontwikkeld. Dat zou jammer zijn…Maar dan dat einde! Die allerlaatste bladzijde!….Mijn mond viel open.