LEGEND

Legend frontGenre: biography, crime, drama
Director: Brian Helgeland
Acteurs: Tom Hardy, Emily Browning en Colin Morgan
Release: 21 januari 2016 in de bioscoop

Legend vertelt het verhaal van de tweeling gangsters Reggie en Ronnie Kray (dubbelrol van Tom Hardy), twee van de meest beruchte criminelen in de Britse geschiedenis en hun georganiseerde misdaad in East End, Londen, tijdens de jaren zestig.

Love, fight, live, rule like a legend.

Gisteren zijn we eindelijk weer beloond met een goede film tijdens de sneak preview. Ik had me al een beetje verheugd op deze film vanwege (de dubbelrol van) Tom Hardy en vanwege het verhaal. Tom Hardy ‘ontdekte’ ik vorig jaar in de film Child 44 en maakte daarna kennis met zijn goede rollen in onder andere Mad Max: Fury Road, Warrior, The Drop en Bronson. Over hem kan ik kort zijn: behalve dat hij een goede kop heeft, speelt hij zeer overtuigend de rollen van de charmante Reggie en zijn gestoorde tweelingbroer Ronnie. Omdat ik het echte verhaal en de echte Kray-broers niet ken, heb ik geen vergelijkingsmateriaal, maar ik ben er van overtuigd dat Hardy het zoals altijd weer geflikt heeft.
Legend heeft ook precies de genres waar ik graag naar kijk: drama en misdaad. Een waargebeurd verhaal of biografie kan ik ook wel waarderen, dat maakt het verhaal nog boeiender. De beelden zagen er prachtig uit. Londen in de jaren zestig, compleet met de kleding, de auto’s, meubels en de muziek.
De vrouwelijke hoofdrol, Frances, de vriendin/vrouw van Reggie, wordt gespeeld door Emily Browning. Haar acteren vond ik niet altijd even overtuigend, maar door haar mooie kapsel, mooie kleding (de kleding in de scene bij de caravan vond ik echt prachtig) en haar mooie make-up, stoorde dat niet. Ook vond ik het leuk om de zangeres Duffy een paar keer terug te zien als zangeres in de nachtclub.
In een scene ontbijten de broers Kray in een vintage cafeetje genaamd E. Pellicci, in de wijk Bethnal Green in Londen. Ik was zeer verrast dat te zien, aangezien ik daar ook een aantal keren gegeten en gedronken heb!
Helaas was de film een beetje aan de lange kant, had naar mijn mening scenes die overbodig waren en die ik snel weer zal vergeten, maar al met al een zeer vermakelijke film, mede door de hele goede rollen van Tom Hardy. Over 2 weken zal hij te zien zijn in The Revenant! Daar kijk ik nu al naar uit.

Legend

De actuele score op IMDB: 7,2. Mijn score: 7,5.

De trailer:

 

Leave a Reply