LASAGNESOEP

Een tijdje terug kwam ik een filmpje op Youtube tegen, met het recept voor lasagnesoep. Geloof me, Youtube is een schatkist aan goede, korte en gezonde recepten! Door dit filmpje raakte ik geïnspireerd om zelf een lasagnesoep te bedenken en te maken.
Momenteel ben ik bezig met een detoxkuur en ik heb al bijna drie dagen alleen maar shakes gedronken. Vanavond mag ik gewoon eten (mega veel zin in!), wel gezond wel te verstaan. Ik heb ook geprobeerd om zo gezond mogelijk te blijven tijdens dit recept.
De soep bestaat voornamelijk uit groenten. Ook het (vette) gehakt heb ik weggelaten. Ik weet eigenlijk niet of ik tijdens de kuur kaas of ander soort zuivel mag eten/drinken, maar lasagne zonder kaas is geen lasagne. Vandaar dat ik koos voor 20+ kaas. Je kan ook parmezaan of andere kaas gebruiken.

Ingrediënten (middelgrote pan):
-3 sjalotten
-bakje biologische kastanjechampignons
-half kopje zongedroogde tomaatjes
-ongeveer 3/4 liter tomatensaus*
-1 liter water
-2 biologische groentebouillonblokjes
-Italiaanse kruiden naar smaak
-olijfolie
-1 rode (punt)paprika
-1 kleine courgette
-5 bladen volkoren lasagne
-een paar flinke handen spinazie
-klein kopje rode linzen
-20+ kaas, ongeveer 1 plak per kop soep
-peper en zout naar smaak
*ik gebruik Sugocasa Traditionale omdat hier geen toegevoegde suiker in zit! Veel kant-en-klare pastasauzen bevatten veel suiker.

lasagnesoep

Bereiding:
Snijd de sjalotten, champignons en zongedroogde tomaatjes in stukjes.
Verhit de olijfolie in de pan en fruit de sjalotten aan. Daarna voeg je de champignons en tomaatjes toe om deze even mee te bakken.
Blus af met de pastasaus.
Voeg hier een liter water aan toe. Een deel van dit water kun je gebruiken om de fles schoon te maken.
Voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Breek ondertussen de bladen lasagne in repen en voeg toe.
Nu komt een belangrijk deel: kijk goed hoe lang de kooktijd is! In mijn geval totaal 30-40 minuten.
Roer regelmatig goed door.
Halverwege de kooktijd voeg ik de linzen toe (weer een belangrijke kooktijd: 20 minuten).
Maak tussendoor de groenten schoon en snijd in stukjes. De groenten voeg je pas ongeveer laatste 10 minuten toe, anders worden deze veel te gaar. De soep hoort redelijk dik te zijn.
Als de kooktijd voorbij is, voeg je de spinazie toe en laat deze slinken.
Schep de hete soep in een soepkop en snijd een plak kaas in reepjes. Deze laat je smelten in de soep.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!