KLEIN COSTA RICA

KCR6

Vandaag bezocht ik de tropische vlindertuin Klein Costa Rica in Someren. Deze overdekte tuin heeft veel boom- en plantensoorten uit verschillende werelddelen. In deze tuin zijn prachtige vlinders, vogels, vissen (deels onderwater) en reptielen te bewonderen.

KCR10

Via het mooie houten paviljoen kom je in de overdekte tuin, waar het lekker warm is. Zo’n 25 °C. Het ruikt er naar de tropen en je hoort de vogels fluiten.
De eerste tuin heeft voornamelijk vlinders. Ze fladderen echt bij je en blijven netjes stilzitten, om gefotografeerd te worden. Daar zijn ook schildpadden, leguanen en een kleinere vijver met vissen.

KCR4

 

 

 

 

 

 

 

 

In de tweede tuin vliegen vooral de vogels rond en daar is een grotere vijver met haaien, roggen, tropische vissen en schildpadden. De hangbrug boven in de tuin, aan de toppen van de bomen is wel bijzonder. Een beetje wiebelig, maar je hebt meer kans om vogels te zien, die vanaf de grond niet te zien zijn.

Ik vond het eigenlijk best wel bijzonder om er een kijkje te gaan nemen. Ik houd van vlinders, vogels en tropische planten. Natuurlijk kan het niet tippen aan de echte tropen (ja, die heb ik ook mogen bewonderen). Op de site spreken ze van een dagje uit, maar let op, het is kleinschalig, een hele dag is niet nodig om er voor uit te trekken. Binnen enkele uurtjes zijn de tuinen bekeken. Maar zeker de moeite waard om even een kijkje te gaan nemen, als je in de buurt bent. Voor kinderen zal het een leuke en leerzame ervaring zijn.

Adresgegevens:
Ploegstraat 68a
5712 RL Someren
http://www.kleincostarica.nl

Nog enkele foto’s:
KCR1

 

KCR2

 

KCR3

 

KCR5

 

KCR7

 

KCR8

 

KCR9

 

KCR11

 

KCR12

 

KCR13

 

Leave a Reply