KIP-PESTO SALADE

Deze salade is zo lekker! Ergens op internet las ik over deze salade en ben vrijwel meteen mijn eigen versie gaan maken. De salade is lekker zowel op brood als op toastjes.

Ingrediënten (voor 1 schaaltje):
-Kleine kipfilet
-1 eetlepel magere fritessaus of mayonaise
-1 flinke eetlepel Griekse yoghurt
-Klein schaaltje pesto

De pesto heb ik in dit geval zelf gemaakt. Vaak veel lekkerder en gezonder, omdat er geen toegevoegde stofjes in zitten.
Deze pesto maak ik op gevoel en met proeven, dus de precieze hoeveelheden kan ik niet geven. Bijna elk ingrediënt van pesto heeft een redelijk sterke smaak, dus dan is het goed om tussendoor te proeven.

Ingrediënten pesto (voor 1 schaaltje):
-ongeveer 3 handen verse basilicum
-1 teentje knoflook
-ongeveer 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas.
-scheutje olijfolie
-ongeveer 20 gram geroosterde pijnboompitten
-peper
-zout

Kip-pesto salade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:
Zet een pannetje water op het vuur en breng het water aan de kook.
Kook de kip gaar, dit duurt meestal zo’n 15 minuten. De kip is gaar als deze van binnen helemaal wit is.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Doe de pesto in een schaaltje. Mocht je de pesto zelf maken, mix dan alle ingrediënten van de pesto in een keukenmachine. Proef tussentijds hoe de pesto smaakt. Als de pesto te vast of te dik is, voeg dan nog wat olijfolie toe.
Als de kip gaar is, trek je deze uit elkaar met twee vorken, in kleine stukjes.
Meng de stukjes kip door de pesto.
Voeg hier de Griekse yoghurt en de fritessaus aan toe en meng dit ook goed.
Smakelijk!

Leave a Reply