JOJO MOYES – VIER PLUS EEN

Vier plus een front

Genre: sociaal, chicklit
Originele titel: The One Plus One
Uitgeverij: De Fontein
Aantal pagina’s: 397
ISBN: 978 90 325 1471 6 en 978 90 325 1472 3 (E-book)

De tekst op boekomslag:
Jess is een alleenstaande moeder met twee banen. Haar man is twee jaar geleden met de noorderzon vertrokken, haar dochter Tanzie is briljant in wiskunde en haar stiefzoon Nicky wordt genadeloos gepest. Maar Jess blijft opgewekt en knoopt de eindjes aan elkaar, zo goed en zo kwaad als het gaat.
Ed is – nee, Ed was een succesvolle ICT-miljonair. Maar na een stomme inschattingsfout wordt hij nu aangeklaagd  voor handel met voorkennis, en zijn leven staat volledig op zijn kop. Als Tanzie mag meedoen aan een wiskundewedstrijd in Schotland weet  Jess dat dit een unieke kans is, want als Tanzie wint kan ze naar een betere school gaan. Maar eenmaal op weg begeeft hun auto het al voor ze de stad uit zijn en lijkt ook deze kans verkeken. Tot Ed langsrijdt en hun een lift aanbiedt…

Vier plus een

Recensie:
Al eerder schreef ik vol lof over Voor Jou van Jojo Moyes. Dit is een recenter boek van haar en zeker weer een aanrader! Ik wilde het graag lezen omdat Voor Jou zo mooi was. Na het lezen van de boekomslag was ik even bang dat het een clichéverhaal zou zijn, maar niks is minder waar! Het boek is ontzettend mooi geschreven, het is eenvoudig en snel te lezen en nergens wordt het voorspelbaar. Het verhaal wordt vanuit vier perspectieven geschreven. Vanuit Jess, haar dochter Tanzie, haar stiefzoon Nicky en Ed. Dit doet Moyes heel goed. Je kunt je goed inleven in de personages, zonder dat het ergens wordt overdreven. Eigenlijk is dit boek gewoon een film op papier. Het is als het lezen van een film. Daarnaast ziet het boek er ook super leuk uit!
Ik vond dit boek niet beter dan Voor Jou. Misschien omdat Voor Jou wat dramatischer was, dit boek is luchtiger. Jess was mijn favoriete personage. Van de omschrijving van Ed had ik meer verwacht, maar eigenlijk zorgt Moyes ervoor dat Ed een ‘echt’ persoon wordt, een persoon met imperfecties en valkuilen. Wat ik wel een beetje jammer vond is dat Marty (de ex-man van Jess) echt een eikel is, maar dat dat niet zo sterk overkwam in het verhaal. Daar had ik meer van verwacht. Maar dit boek staat niet voor niets in mijn boekentips, gewoon lezen als het je aanstaat en als je een ‘roadmovie’-achtig boek wilt lezen.

Leave a Reply