JOJO MOYES – VOOR JOU

 

Voor Jou

Genre: romantiek, chicklit
Originele titel:
Me Before You
Uitgeverij: De Fontein
Aantal pagina’s: 405
ISBN: 978 90 325 1485 3 en 978 90 325 1429 7 (E-book)

De tekst op boekomslag:
Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar een uitweg. Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Voor Jou

©AllThingsLovely

Recensie:
First of all, ik ben echt een thriller/crime fan. Hoe gruwelijker, hoe beter. Deze schrijfster kende ik niet, ik had nog nooit van haar gehoord. Maar ergens kwam deze titel of de kaft voorbij en schonk ik er even aandacht aan. Het leek me verder niet zo bijzonder. I was wrong! Ik had dit boek al veel eerder moeten lezen! Na het lezen van een aantal recensies, gokte ik het er maar op, ik ging een keer wat anders lezen dan een thriller. Volgens mij had ik het boek 2 of 3 dagen later uit. Heerlijk boek! Het onderwerp is best zwaar, maar het wordt nergens echt heftig of heel dramatisch. Het boek begint met het ongeluk van Will en het ontslag van Louisa. Ze ontmoetten elkaar vrij snel in het boek, wat fijn is, want dan komt er meteen vaart in het verhaal. In het begin mocht ik Will niet zo en Louisa vond ik een beetje raar (eigenlijk is ze dat ook), maar ik ging ze steeds sympathieker vinden. Je begint echt mee te leven met Louisa en Will. Je begrijpt Will helemaal, maar je leeft tegelijkertijd heel erg mee met Louisa. Dat is heel knap geschreven door Jojo Moyes. Zoals ik al zei wordt het nergens echt zwaar, maar sommige lezers hebben misschien aan het einde een tissue nodig en zullen een traantje wegpinken. Wat ik misschien wel het mooist vond aan het boek – wat ik moeilijk te beschrijven vind, want ik kan niet de juiste woorden vinden om te uiten hoe goed ik het boek vond – is de relatie tussen de twee hoofdpersonen. Ze groeien steeds meer naar elkaar toe en ook hun karakters groeien mee.
Eigenlijk kan ik alleen maar zeggen dat dit boek gelezen moet worden! Er wordt gezegd dat dit de feel-good roman van het jaar was, maar ik weet niet of dat helemaal waar is, naar mijn mening, al heb ik volgens mij een keer hardop moeten lachen. Het verhaal blijft zeer zeker een tijdje bij je. En yes, er komt een vervolg uit (de Engelse versie pas in het najaar van 2015, dus Nederland moet nog even wachten op de vertaling). Daarnaast wordt het boek ook nog verfilmd met in de hoofdrollen Emilia Clarke (Game of Thrones) en Sam Claflin (The Hunger Games: Mockingjay part 1 & 2). Op dit moment heb ik ook nog Vier Plus Een (The One Plus One) van deze schrijfster liggen, dus dat wordt heerlijk wegdromen met een boek!
Wil je nog meer weten over deze schrijfster, kijk dan op haar website. Heb je het boek gelezen? Laat me weten wat je er van vond!

Leave a Reply