HARTIGE MUFFINS MET OLIJVEN, WALNOTEN EN FETA

Dit receptje komt uit het tweede kookboek van Rens Kroes, die ik later op mijn blog zal zetten. Er zijn verschillende versies op dit recept mogelijk en vandaag maakte ik weer een versie. Zo gemakkelijk en zo heerlijk! Ik eet ze soms bij het ontbijt, bij de lunch of lekker als snack tussendoor. Ik raad het echt aan om ze ook te maken!

Ingrediënten (die ik gebruikte voor 10 muffins):
-3 eieren
-200 gram speltmeel
-Himalayazout
-1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
-200 gram sojayoghurt
-1 eetlepel gedroogde tijm
-1 eetlepel gedroogde rozemarijn
-80 gram zwarte olijven
-2 handjes walnoten
-150 gram feta

Hartige muffins

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 ºC
Kluts de eieren in een kom met een garde.
Voeg de meel, het zout, wijnsteenbakpoeder, de kruiden en de yoghurt toe en meng.
Snijd de olijven, feta en walnoten in stukjes en meng deze door het beslag.
Verdeel het beslag in de muffinvorm en bak ongeveer 30 minuten in de oven. De muffins zullen rijzen.
Even laten afkoelen en eet smakelijk!

Leave a Reply