HARTIGE HAVERMOUTKOEKJES

Dit receptje maakte ik ooit op de basisschool, ik kreeg het recept mee, wat ik vervolgens verloor. Ik heb het recept nooit meer gemaakt daarna. Zo jammer, want ik vond het zo lekker! Een hele tijd terug dacht ik ineens aan dit gerechtje en ging op internet op zoek naar deze hartige havermoutkoekjes, zoals ik ze gemaakt heb op de basisschool. En ik kon het recept toch nergens vinden! Daarna ben ik gaan opschrijven wat er allemaal aan ingrediënten in zat en I nailed it! Ik heb ze gewoon gemaakt en ze smaken net zo lekker als ik me kon herinneren! Voor herhaling vatbaar, waarschijnlijk zeer binnenkort.
Heerlijk als hartige snack, maar nog beter als vleesvervanger.

Hartig havermout

Ingrediënten (voor zo’n 8 koekjes / 2 personen):
-80 gram havermout of havermoutvlokken
-120 gram geraspte kaas
-120 gram champignons in kleine stukjes
-1 ui
-2 eieren
-peper en zout naar smaak
-kokosolie (of olijfolie)

Bereiding:
Weeg de ingrediënten af en snijd de champignons in hele kleine stukjes.
Mix alle ingrediënten in een kom, laat de eieren nog even apart.
Klop de eieren los.
Voeg zout en peper naar smaak toe aan het mengsel. Roer goed door.
Voeg de eieren toe en meng deze goed met de andere ingrediënten.
Pak een goede hand van het mengsel en pers het mengsel goed in elkaar, zodat het goed aan elkaar blijft plakken. Druk een beetje plat, zodat je een soort burgertje krijgt.
Verhit kokosolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de koekjes aan.
Draai ze voorzichtig om als ze lichtbruin en krokant zijn.
Zodra de andere kant bruin is, draai je het vuur laag en laat ze nog enkele minuten aan beide zijden bakken, totdat ze ook van binnen gaar zijn.
Heerlijk als vleesvervanger of gewoon zo. Smakelijk!

Leave a Reply