GRIEKSE SALADE MET TZATZIKI

Met dit warme weer eet ik het liefst salades met een stukje vis. Vanwege het warme weer van de afgelopen week maakte ik een Griekse salade met tzatziki, met een stukje kabeljauwfilet en crackers met olijventapenade uit Griekenland.

Ingrediënten salade (ongeveer 2 personen):
-handvol cherrytomaatjes of snoeptomaatjes
-1 groene paprika
-1 kleine rode ui
-15-20 Kalamata olijven of zwarte olijven
-half blokje feta
-halve komkommer
-scheutje olijfolie
-oregano of Griekse kruiden

Bereiding:
Snijd de tomaten, ui, paprika, komkommer en feta in stukjes en schep deze door elkaar.
Voeg de olijven toe.
Roer de olijfolie en de kruiden door de salade.
Smakelijk!

Bij deze salade maakte ik tzatziki. Dat is een traditioneel Grieks bijgerecht met als basis Griekse yoghurt. Het is een fris gerecht dat echt heel lekker is bij de salade, maar ook bij vis en vlees. De ingrediënten voor de tzatziki neem ik nooit precies, ik doe het op gevoel.

Ingrediënten (voor 1 ruime portie):
-3 grote eetlepels Griekse yoghurt
-scheutje olijfolie
-1 teen knoflook
-peper en zout
-dille
– 1/3 komkommer

Bereiding:
Roer de olijfolie door de yoghurt.
Roer de kruiden door de yoghurt.
Pers de knoflook boven de yoghurt en roer deze er ook doorheen.
Was en snijd de komkommer in blokjes.
Roer de komkommer door de yoghurt.
Smakelijk!

Griekse salade