GONE GIRL

Gone girl front

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaar: 2014
Genre
: drama, mystery, thriller
Cast: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Carrie Coon, Kim Dickens, Patrick Fugit
Director: David Fincher (o.a. Se7en, Fight Club)
Kijkwijzer: vanaf 16 jaar

Beschrijving:
Nick Dunne (Ben Affleck) maakt bekend dat zijn vrouw Amy (Rosamund Pike, Oscarnominatie!) is verdwenen en dat nog wel op de dag dat ze 5 jaar getrouwd zijn. Nick laat de media en de politie weten dat ze een perfect huwelijk hebben, dat hij niet weet wat er gebeurd is, maar hoe meer hij zijn best doet, hoe ongeloofwaardiger zijn verhaal wordt voor de buitenwereld. Nick gaat zich steeds vreemder gedragen en uiteindelijk wordt hij verdacht van de moord op zijn vrouw, zelfs zijn eigen familie twijfelt aan hem. Maar Amy is nog steeds vermist, er is nog geen lichaam gevonden. Toch denkt iedereen te weten dat Nick van meer weet…

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

You don’t know what you’ve got ‘til it’s…

Gone girl 2

Dit is een van de beste thrillers die ik onlangs gezien heb! Een paar dagen voor de film las ik het boek uit (thriller van Gillian Flynn – aanrader!) en ik wist (helaas) het einde van het verhaal al, maar toch vond ik dit zo’n goede film! Ik vond de film zelfs spannend, ook al wist ik hoe het verhaal ging lopen. Een minpuntje vooraf vond ik dat Ben Affleck Nick Dunne ging spelen, want in het boek kon ik hem niet voorstellen voor de rol. Nick Dunne is wat vreemd in het verhaal, je krijgt geen hoogte van hem en ik dacht eerder dat 100 andere acteurs het beter zouden doen, maar Ben Affleck vond ik heel goed in zijn rol! Ook Rosamund Pike, tot toen een nog onbekende actrice voor mij, deed het ook erg goed. De Oscarnominatie is in mijn ogen terecht. Het verhaal loopt zeer verrassend, ook al lijkt het een clichéverhaal als je de beschrijving van de film leest, maar dat is het absoluut niet. Je moet gewoon weten wat er met Amy gebeurd is en dan…verrassend einde!

De actuele score op IMDB is een 8,2!

De trailer:

 

1 Comment on GONE GIRL

Leave a Reply