GEROOSTERDE PAPRIKA-TOMATENSOEP

Deze soep maak ik zeer regelmatig. Het is echt een van mijn meest favoriete soepen, omdat deze erg gezond is, zo heerlijk en heel erg gemakkelijk om te maken. Je keuken/huis gaat er lekker van ruiken.

Ingrediënten (middelgrote pan):
-6 of 7 rijpe trostomaten
-2 rode puntpaprika’s
-4 tenen knoflook
-3 sjalotten
-1 groente bouillonblokje
-water
-peper en zout
-Italiaanse kruiden
-olijfolie
-cayennepeper (optioneel)

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 °C.
Was de tomaten en paprika’s.
Snijd de tomaten in partjes en leg in de ovenschaal.
Maak de paprika’s schoon en snijd in stukken. Deze leg je tussen de tomaten.
Schil de knoflook en uien.
Halveer de uien en leg deze samen met de hele tenen knoflook tussen de tomaten en paprika.
Bestrooi het mengsel met zout, peper en Italiaanse kruiden.
Besprenkel met olijfolie.
Zet de schaal voor een half uur in de oven.
Na een half uur doe je de tomaten, uien, paprika en knoflook, samen met het vocht uit de ovenschaal, in een blender.
Hoe langer je de blender laat draaien, hoe gladder de soep wordt. Persoonlijk vind ik het lekkerder om de blender niet te lang te laten draaien.
Doe de soep in een pan en zet op middelmatig vuur. De soep hoeft niet door te koken.
Voeg de bouillon toe.
Voeg water toe, net zoveel tot de gewenste dikte, het zal ongeveer 300-400 ml zijn.
(Voeg je geen water toe, kun het mengsel eventueel als pastasaus gebruiken!).
Voeg eventueel cayennepeper toe.
Eet smakelijk!