FRISSE IJSBERGSALADE MET KIPREEPJES & ROMIGE AVOCADODRESSING

Vanavond aten we Turks brood met gehakt en rode curry. Niet echt gezond, dus ik moest er even iets gezonds aan toevoegen. We hadden nog ijsbergsla en gerookte kipreepjes in huis. Daarmee heb ik een nieuwe salade bedacht en hij was lekker! Normaal gesproken had ik er een gekookt eitje door gedaan, maar het is Pasen en ik heb genoeg eieren gehad, dus nu even niet…

Ingrediënten salade (ongeveer 4 personen als bijgerecht):
-ijsbergsla
-2 lente-uitjes
-1/2 mango
-1 avocado
-75 gram gerookte kipreepjes (om het nog gezonder te maken, kook of roerbak je kipfilet zelf)
-2 a 3 eetlepels pijnboompitjes
-3 tomaten

Lente ui

Bereidingswijze:
Snijd de ijsbergsla in reepjes, nadat je de deze gewassen hebt. Doe de sla in een slakom.
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan. Je hebt geen olie of boter nodig. Je doet de pijnboompitjes in een hete koekenpan en beweeg de pan heen en weer zodat ze niet verbranden. Zodra ze lichtbruin worden, haal je de pan van het vuur. De pan nog wel even blijven bewegen, want anders kunnen ze verbranden.
Voeg de kipreepjes bij de sla.
Snijd de avocado en tomaten in blokjes en voeg deze toe.
Was de lente-ui en snijd ze in ringetjes. Voeg deze ook toe.
Schil en snijd een halve mango in stukjes en voeg deze ook bij de sla. Mix alles door elkaar. De andere halve mango bewaar ik voor in de yoghurt morgenvroeg (lekker!).
Voeg als laatste de pijnboompitjes toe.
Daarna maak je de dressing. Deze voeg je ook toe of serveer je bij de sla.

Salade

Ingrediënten romige avocadodressing:
-1/2 avocado
-1/2 ui
-1 eetlepel mayonaise of fritessaus (om het nog gezonder te doen maak je je eigen mayonaise!)
-sap van 1 limoen
-handje peterselie
-150 water
-Himalaya zout en peper (voor de smaak).

Deze dressing heb ik niet zelf bedacht, maar heb ik uit het kookboek van de Voedselzandloper. Ik vind ‘m heerlijk. Deze salade is geschikt voor een fris bijgerecht. Hij smaakte dan ook erg goed bij het Turks brood. Het fijne aan deze salade is dat hij super eenvoudig is. Je kunt nog dingen toevoegen of weglaten. Dat doe ik graag, zo ‘ontdek’ je nieuwe salades. Mocht je ‘m ook willen maken, hoor ik graag wat je er van vond.

Eet smakelijk!

Leave a Reply