FOODHALLEN AMSTERDAM

LogoFoodhallen: Indoor Foodmarket van Amsterdam, de eerste indoor eetmarkt van Nederland! Wie ooit naar Toverhallerne in Kopenhagen, Mercado de San Miguel in Madrid of naar Borough Market in Londen is geweest, weet wat dit is: heel veel lekker eten onder een dak!

Vorige week bezocht ik de Foodhallen in Amsterdam. Ergens op internet had ik het voorbij zien komen en daar wilde ik als foodie zeker een keer naar toe! Omdat we in Amsterdam waren voor een beurs, zijn we daarna ook een bezoekje gaan brengen aan de hallen. Ik heb weer een favoriete plek gevonden! De nieuwe hotspot van Amsterdam!

SAM_0893

De hallen bevinden zich in een industrieel monumentaal pand, waar vroeger tramwagons stonden opgeslagen. In de hallen kun je overigens nog veel meer zien en doen. Er is een bibliotheek, een bioscoop, ateliers, winkels en zelfs een hotel.

SAM_0890

In het midden vind je een grote bar en verschillende plaatsen met tafeltjes en stoeltjes. Daaromheen vind je allerlei eetkraampjes/keukens en er is voor ieder wat wils.

SAM_0889

Food:
-The Butcher (heerlijke hamburgers, maar de fish and chips is ook heerlijk!).
-De Ballenbar (bitterballen).
-Entrecote Mobile (steaksandwich).
-Viet View (Vietnamees, aanrader!).
-Wild Moa Pies (Nieuw-Zeelandse en Australische Pie).
-Jabugo (Spaans).
-Friska (gezond en biologisch).
-Yogen Fruz (yoghurtijs).
-Maza (Mediterraans).
-Caulils Kaas (kaasjes).
-BBROOD (bakkertje).
-Meneer Temaki (sushi).
-Bulls and Dogs (hotdogs).
-Green Brothers Good food Good life (vegetarisch).
-Pink Flamingo (pizza).
-SHIRKHAN (Indiaas).
-The Rough Kitchen (varkensvlees).
-Pasta di Mamma (pasta!).
-Petit Gateau (banket).
-Filiz Manti (Turks).

SAM_0887

Zelf heb ik alleen Viet View (springrolls met garnalen en loempia’s) en The Butcher (fish and chips) kunnen proberen en toe zat ik echt vol! Het was allebei heerlijk! Ik had nog graag meer willen proberen, dus reden genoeg om weer eens terug te gaan! Het eten is heel vers en wordt goed klaargemaakt, dat kun je echt zien, ruiken en proeven. Het is dan ook niet goedkoop, maar ik vind het niet erg om wat meer te betalen voor echt goed en eerlijk eten.

SAM_0881

De hallen bevinden zich een stukje van het centrum vandaan, in Amsterdam West, ten noorden van het Vondelpark. Als je van een stadswandeling houdt, kun je best lopend naar de hallen. Met het openbaar vervoer vanaf het Leidseplein neem je lijn 7 en vanaf Centraal Station lijn 17. De trams stoppen op de halte Bilderdijkstraat, Kinkerstraat en Ten Katemarkt.

SAM_0892

Adres:
Foodhallen Amsterdam
Bellamyplein 51
Amsterdam
info@foodhallen.nl

Openingstijden:
zondag t/m donderdag: 11.00 uur – 23.30 uur
vrijdag en zaterdag: 11.00 uur – 01.00 uur
(Actuele openingstijden staan ook bij de hallen aangegeven).

Op de website vind je meer informatie.

Map

 

SAM_0882

 

SAM_0885

Leave a Reply