FARGO

FargoGenre: crime, drama, thriller.
Aantal seizoenen: 2.
Aantal afleveringen: 20.
Jaar: 2014 –
Verzekeringsagent Lester Nygaard (Martin Freeman) loopt zijn oud klasgenoot tegen het lijf, door wie hij vroeger gepest werd. Hij loopt een gebroken neus op en belandt in het ziekenhuis waar hij in contact komt met Lorne Malvo (Billy Bob Thornton), een huurmoordenaar. Enkele dagen later hoort Lester dat zijn oud klasgenoot is vermoord. Dan vermoordt hij zelf, al dan niet per ongeluk, zijn vrouw met een hamer en belt hij in paniek Lorne op voor hulp. In plaats van Lorne staat er onverwachts een politieagent op de stoep. Deze wordt door Lorne vermoord, als hij iets later ter plaatse is. Lorne verdwijnt en er ontstaat chaos in Fargo. Er ontvouwt zich een bizar verhaal met Lester Nygaard als middelpunt.

In the beginning…

Op internet staan veel beschrijvingen over waar deze serie over gaat. De beschrijving hierboven is nog maar het begin van de serie, de eerste aflevering. Eigenlijk is het moeilijk uit te leggen waar de serie over gaat. Maar dat maakt niet, het feit is dat ik de eerste aflevering geniaal vond! Misschien wel de beste aflevering van het hele eerste seizoen. IMDB geeft momenteel de score van 9,1 voor deze serie en dat is een score die zeker verdiend is.
Het genre zegt misdaad, drama en thriller, maar in mijn ogen heeft Fargo veel weg van een gitzwarte komedie. Het verhaal is zo bizar, sommige dialogen slaan helemaal nergens op waardoor ze vanzelf geniaal zijn, de personages zijn interessant en je moet lachen wanneer je niet hoort te lachen. Wat een humor. Het is zo knap gedaan.
Er wordt veel geschreven over hoe spannend deze serie is, maar zo heel spannend vond ik het niet. Ik heb spannendere series gezien. Maar deze serie is zo knap gemaakt, dat ik wilde blijven kijken. Elke aflevering, elke scene is zo boeiend! En dan heb ik het nog niet over de acteerprestaties gehad.
Billy Bob Thornton is altijd zeer goed (hij won een Golden Globe voor zijn rol!), hij is misschien de meest bekende acteur in Fargo. Kate Walsh was leuk om in een totaal andere rol te zien dan in Grey’s Anatomy en Private Practice. Colin Hanks en Allison Tolman spelen het politiekoppel dat de zaak onderzoekt. Wie me het meest verraste was Martin Freeman. Hem kennen we onder andere van The Hobbit. In Fargo laat hij zien hoe goed hij echt is. Je ziet hem transformeren van eersteklas loser, naar een man die een heel andere gedachtegang en houding krijgt. Hij wordt handig in het verdoezelen van de moord op zijn vrouw en gaat daarin steeds verder. Ik vond hem misschien het meest interessante aan de serie, naast Billy Bob Thornton. Het zou op waargebeurde feiten gebaseerd zijn, maar dat is volkomen onzin. De serie is losjes gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996. Tot zover seizoen 1. Ik denk dat seizoen 2 heel snel door mij bekeken gaat worden!

Fargo 2

De trailer seizoen 1:

 

Leave a Reply