ETHAN CROSS – IK BEN DE NACHT

Ik ben de nachtGenre: thriller
Originele titel: The Shepherd
Uitgeverij: de Boekerij
Aantal pagina’s: 435
ISBN: 978 90 225 7369 3 en 978 94 023 0375 9 (E-book)

De tekst op boekomslag:
Wil je met me spelen? Wie wint, blijft leven…
Mijn naam is Francis Ackerman jr. Ik ben wat men wel een seriemoordenaar noemt. Al mijn slachtoffers krijgen een eerlijke kans, ik moord heus niet zomaar. Want ik speel een spel met ze. Wie wint, blijft leven. Ik heb nog nooit verloren. De meeste mensen zullen van mij gruwen. Sommige zullen mij aanbidden. Zij zijn net als ik. Maar iedereen zal zich mij herinneren. Mijn ben Francis Ackerman jr. Ik ben de nacht, en ik wil een spel met je spelen.

SAM_0902
Recensie:
Dit verhaal is net zo zwart als de kaft. Redelijk gruwelijk, met name de psychologische kant van de spelletjes die Ackerman speelt met zijn slachtoffers. Als je de achterkant leest, lijkt het alsof het vanuit hem, de seriemoordenaar wordt beschreven, vanuit de ik-vorm. Dit is niet zo (misschien heel even een kleine teleurstelling geweest, maar daar was ik snel overheen). De hoofdpersonen zijn de seriemoordenaar Francis Ackerman en Marcus Williams, een rechercheur uit New York City. De hoofdstukken wisselen elkaar af en elk hoofdstuk eindigt spannend, waardoor je door blijft lezen. De hoofdstukken zijn ook zeer kort (wat ik heel fijn vind) en zo lees je snel een hoofdstuk verder (en nog een en nog een). Het verhaal begint ook meteen heel erg spannend. Ik vond vooral Ackerman een heel interessant personage, soms leefde ik echt met hem mee, had ik het met hem te doen, wat heel knap geschreven is, want hij is gewoon een psychopaat. Jammer dat het personage van Marcus redelijk vlak bleef, ik had meer van hem willen weten. Het einde had ik ook absoluut niet verwacht. Verrassende eindes, daar houd ik van. Jammer dat boekmeter.nl het plot al deels weggeeft. Gelukkig keek ik daar achteraf op. Dus als je het boek nog wilt lezen, kijk niet op boekmeter.nl!
Het boek leest dus heel snel, bijna als een film en er komt een heel klein beetje romantiek in voor. Maar dat is niks vergeleken de gruwelijke spelletjes van Ackerman. Goed geschreven, heel leuk om te lezen, dus dit boek als boekentip op mijn blog!
(Oh ja en het uiterlijk van het boek trok mijn aandacht! Werd pas in 2015 vertaald, dus ligt nu in de winkels).

SAM_0903

Leave a Reply