DECEMBER 2016 FAVOURITES

Een van mijn goede voornemens voor dit jaar is om wat meer tijd door te brengen op mijn blog omdat ik hier veel plezier aan beleef en omdat het zo ontspannend is. Om wat meer stil te staan bij de kleinere dingen waar ik van kan genieten heb ik deze blog geschreven: favourites. Mijn favorieten. Om te beginnen met December Favourites:

Nutribullet
Ik ben zo blij met mijn Nutribullet! Ik had al een blender, maar hier was ik minder tevreden over. Voornamelijk omdat deze niet zo gemakkelijk schoon te maken was (ik heb momenteel geen vaatwasser). Ik had de Nutribullet eerder moeten kopen! Hij is krachtig genoeg (600W) en de messen worden op de kan gedraaid. Omdat deze er ook weer af gedraaid worden zijn ze zeer gemakkelijk schoon te maken. Bij de kan worden aparte deksels bijgeleverd zodat de kan meteen als drinkbeker gebruikt kan worden. Heel handig!
nutribullet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Christmas Eve Yankee Candle 
Voor kerst en als cadeautje voor mezelf kocht ik Yankee Candles. Dit zijn grote mooie geurkaarsen in glazen potten. Ze zijn duur voor geurkaarsen (tussen €25 en €30). Erg duur, naar mijn mening. Maar ze ruiken heel lekker en gaan heel lang mee (150 uur!) Al enige tijd was ik nieuwsgierig naar deze kaarsen. Zijn niet op veel plaatsen te koop, je moet er echt naar zoeken. Tot mijn verbazing ontdekte ik een winkeltje, tien minuten lopen bij mij vandaan en daar verkopen ze deze kaarsen. Via internet zijn ze ook te koop, maar helaas zijn ze dan niet eerst te ruiken. De geur van deze kaars wordt omgeschreven als een warm hart, gesuikerde pruimen en gekonfijt fruit (geloof me, dat ruikt lekker en Christmassy!)
yankee-candle

 

 

 

 

 

 

Mok Icelandic Lava Coffee 
Een hele leuke mok die ik vond in een souvenirwinkel in Reykjavik, begin december. Wat ik zo leuk vind aan de mok is het model en het logo, afgeleid van het bekende Starbucks. Helaas geen mok die fijn drinkt. De rand drinkt niet fijn en het materiaal is een soort metaal, waardoor de mok (en de rand ook!) erg heet blijft bij warme dranken…maar de mok blijft leuk!
mok

 

 

 

 

 

 

 

Elandje als kerstdecoratie 
Na mijn reis naar IJsland gaf mijn moeder dit eigengemaakte cadeautje aan me. Dit had ik nog te goed van Sinterklaas. Ze maakt veel leuke decoraties en popjes. Dit elandje vind ik erg schattig en hing in de maand december en nu nog in januari als decoratie in mijn woonkamer.
eland

 

 

 

 

 

 

HEMA geurkaars
Alweer een geurkaars. Ik houd van geurkaarsen. Er zullen er dan misschien ook wel meer volgen. Ik heb deze kaars al een tijd maar ben ‘m nu wat meer aan het branden. De kaars kostte me niet zoveel als de Yankee Candle (ik geloof zo’n €4,-) en de geur is heel subtiel. De kaars heeft een brandtijd van 45 uur. Ik vind de kaars ook mooi omdat de verpakking er simpel uitziet. De geur wordt omschreven als de geur van linnen, mimosa en violen.
geurkaars