COURGETTE, VENKEL, SPINAZIESOEP MET GEROOKTE ZALM

Soep is een geweldige manier om voldoende groenten te eten. Regelmatig probeer ik een soepje uit, omdat het heel gemakkelijk is om te maken en omdat ik iemand  ben die wel elke dag soep kan eten. Heerlijk! Zojuist heb ik dit recept bedacht en bereid en het is een heerlijke soep geworden (bomvol groenten)! Just try this one!

Ingrediënten voor 1 pan soep (6-8 koppen):
-1 (biologische) courgette
-1 (biologische) venkel
-200-250 gram (biologische) spinazie a la crème (je kunt ook de gezonde variant nemen, maar a la crème maakt de soep net iets romiger)
-1 liter water
-2 (biologische) groentebouillonblokjes
-1 grote ui
-2 teentjes knoflook
-zwarte peper naar smaak
-dille
-(biologische) gerookte zalm
-scheut (biologische) olijfolie

Bereiding:
Was de courgette en venkel en snijd ze in stukken.
Snijd de ui en knoflook in stukken.
Doe een scheut olijfolie in een grote pan en laat het heet worden.
Fruit de ui en knoflook even aan en voeg de courgette en venkel toe.
Bak de groenten even mee, al roerend, voordat je de spinazie toevoegt (hoeft niet ontdooid te worden).
Als alles even gebakken heeft, voeg je een liter (kokend) water toe en laat je het een minuut of 15 koken (totdat de groenten gaar zijn).
Voeg de bouillonblokjes toe.
Als alles gaar is pureer je de soep met een staafmixer.
Snijd de gerookte zalm in reepjes.
Dien de soep op in een soepkop (voeg eventueel peper toe) en voeg de gerookte zalm toe (zalm maakt de soep wat zouter, dus zout is meestal niet nodig).
Garneer met een beetje dille.
Eet smakelijk!

Courgettesoep 1


Leave a Reply