CHINESE TOMATENSOEP

Ingrediënten voor 1 pan soep (6-8 koppen):
-2 blikken gepelde tomaten (400 gram)
-1 grote ui
-2 teentjes knoflook
-stukje gember
-20 cherrytomaatjes
-1 grote kipfilet
-3 kippenbouillonblokjes
-1 bosui per kop soep
-Chinese groenten (witte kool, sperziebonen, taugé, rode paprika en prei)
-1 eetlepel kokosbloemsuiker (voor wat zoetere soep neem je meer suiker)
-scheutje tamari
-mihoen
-scheutje ketjap manis
-Olijfolie
-komijn, koriander, kurkuma en gekneusde chilipepers

Chinese tomatensoep

Bereiding:
Snijd de ui en knoflook in stukjes.
Neem een grote pan en bak de ui en knoflook even in wat olijfolie.
Blus de uien en knoflook af met 1,5 liter water. Doe daar de bouillonblokjes en de tomaten bij.
Breng dit aan de kook.
Schil en snijd de gember. Voeg dit toe aan de soep, samen met de cherrytomaatjes.
Zodra de soep kookt, voeg je de kipfilet toe en laat deze ongeveer 10 minuten koken. De kip is gaar als deze helemaal wit is.
Voeg tussendoor de kruiden, de suiker, ketjap en tamari toe.
Als de kip gaar is, draai dan het vuur lager en verwijder de kip. Deze trek je met 2 vorken in kleine stukjes.
Pureer de soep met een staafmixer of doe de soep even in de blender.
Daarna breng je de soep weer aan de kook en voeg je de mihoen (doe daar zuinig mee want deze neemt heel veel vocht op) en de Chinese groenten toe. Voeg ook de kip weer toe. De mihoen en de groenten hoeven maar enkele minuten te koken.
Voeg de bosui als laatste toe in de soepkop, nadat deze gewassen en gesneden is.
Eet smakelijk!

Leave a Reply