CHELSEA CAIN – HARTZEER

HartzeerGenre: thriller
Originele titel: Heart Sick
Uitgeverij: Luitingh
Aantal pagina’s: 319
ISBN: 978 90 2456082 0

De tekst op boekomslag:
‘Ben je bang?’ vraagt Gretchen.
Hoe erg je ook denkt dat het kan zijn…voor rechercheur Archie Sheridan is het erger. Hij heeft jarenlang gejaagd op Gretchen Lowell, de Beauty Killer, maar toen hij haar bijna had, liep hij in haar val. Ze ontvoerde hem en martelde hem tien dagen lang, en toen heeft ze – niemand weet waarom – hem vrijgelaten en zichzelf aangegeven.

Nu, twee jaar later, is Archie verslaafd aan pijnstillers, vervreemd van zijn gezin en heeft een obsessie: Gretchen.

Ze zit in de cel, maar ze heeft nog steeds de touwtjes in handen. Ze is slim, sexy, wreed en vals; ze is een schoonheid en een moordenares. Archie moet een nieuwe zaak oplossen en hij heeft haar nodig – zowel om de dader te vangen als om zijn ziel te bevrijden.

Liefde doet pijn, martelende pijn.

Hartzeer 2

Recensie:
Ik ben groot fan van Karin Slaughter en 1 of 2 jaar geleden zocht ik op Google: if you like Karin Slaughter you might like…En daar was ze: Chelsea Cain. Ik ben echt zo blij dat ik haar gevonden heb, want ik heb er weer een favoriete schrijfster bij! De boeken van Cain zijn redelijk gruwelijk, dus niet voor lezers met een zwakke maag.
Hartzeer heeft eigenlijk 2 verhaallijnen: 2 jaar geleden toen rechercheur Archie ontvoerd en gemarteld werd door Gretchen en het leven van Archie nu. Hij is verslaafd en heeft mentale problemen. Eigenlijk niet in staat om aan het werk te gaan, krijgt hij een nieuwe zaak waarin schoolmeisjes verdwijnen en vermoord worden terug gevonden. Beide verhaallijnen zijn spannend. In zijn nieuwe zaak wordt Archie gevolgd door journaliste Susan Ward. Zij krijgt nog een belangrijke rol in het verhaal.
Ik vind Archie een interessant personage, zijn verslaving en mentale problemen zijn heel goed beschreven, je gaat bijna begrijpen waarom hij geobsedeerd is door Gretchen Lowell. En dan even over Gretchen, een vrouwelijke seriemoordenaar! Natuurlijk niet altijd even geloofwaardig, maar dat stoort niet. Ze is echt gemeen, gevaarlijk, een vrouwelijk Hannibal Lecter, maar toch begrijp je waarom Archie gecharmeerd van haar is. Ze wordt beschreven als een hele mooie vrouw.
Het boek is niet te dik en leest echt als een trein. Cain schrijft eenvoudig en begrijpelijk. Als je van thrillers houdt, moet je dit boek gewoon lezen. Hartzeer is een eerste deel van een serie. Vervolgen zijn: Hartendief, Genadeloos, Zondvloed, Wraak en Verlangen. Allemaal hebben ze Archie Sheridan in de hoofdrol. Op internet las ik dat ze de boeken gaan verfilmen in een serie! Ik ga zeker kijken! Op de website van Chelsea Cain is meer informatie over haar en de boeken te vinden.

Leave a Reply