CHAMPIGNONSOEP (LICHTGEBONDEN)

Dit receptje voor champignonsoep is eigenlijk het klassieke recept. Ik heb er een eigen draai aangegeven om zo toch een beetje een eigen soepje te maken. En het was erg lekker! Deze soep maak ik niet zo vaak, omdat er andere soepen zijn die een gezondere keuze zijn. Maar af en toe kan deze soep geen kwaad. En het recept is ook nog eens heel erg gemakkelijk.

Ingrediënten (middelgrote pan):
-250 gram biologische kastanjechampignons
-1 biologische ui
-25 gram boter
-1 eetlepel bloem
-1 liter water
-3 eetlepels crème fraîche
-2 blokjes paddenstoelenbouillon
-naar smaak peper, knoflookpoeder en peterselie

champignonsoep

Bereiding:
Snijd de champignons in plakjes en de ui in kleine stukjes.
Smelt de boter in een pan en bak hier de uitjes in.
Voeg de champignons toe en roer goed om totdat de champignons beginnen te slinken.
Voeg de crème fraîche toe en roer goed door.
Strooi de bloem over het mengsel en roer weer goed door.
Voeg daarna beetje bij beetje het water toe en breng aan de kook.
Voeg ook de bouillonblokjes toe en laat de soep ongeveer tien minuten koken.
Breng de soep eventueel op smaak. Zout is meestal niet nodig door de bouillon.
Eet smakelijk!