CAKE 4 BREAKFAST

Hmm, breakfast cake, cake voor ontbijt. Met het kookboek van Rens Kroes kan het! Het is niet alleen heel lekker, maar ook erg gezond en voedend. De cake vult goed, zodat je uren lang geen honger hebt. Je kunt het recept van Rens opvolgen, maar ook zelf nog ingrediënten toevoegen, zoals ik wel eens doe.

Breakfastcake 2

Ingrediënten (voor 4 personen):
-4 eieren
-4 grote bananen
-120 gram havervlokken
-2 theelepels kaneel
-1 theelepel ongezoete vanillepoeder
-1 handje gedroogde goji bessen
-1 handje gedroogde moerbeien
-1 handje cacao nibs (zelf toegevoegd)
-Kokosolie (om bakblik/cakevorm in te vetten)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de eieren, bananen, havervlokken, kaneel en vanillepoeder in de blender of keukenmachine en mix tot een dik en romig beslag.
Smelt de kokosolie (op het laagste vuur of au bain-marie) en vet bakblik/cakevorm in.
Doe het beslag in een kom en roer er de gedroogde moerbeien en goji bessen doorheen (en eventueel de andere ingrediënten)
Daarna doe je het beslag in het bakblik of cakevorm en bak het beslag bruin en gaar in 25 minuten.
Soms moet het beslag langer bakken. Je kunt met een naald of satéprikker in de cake prikken en als deze er droog uitkomt, is de cake gaar. De cake blijft een beetje nat.

Je kunt eventueel andere ingrediënten toevoegen als vulling: cranberries, krenten/rozijnen, noten, kokosrasp, gedroogde fruitsoorten, stukjes appel, e.d.
De cake is lekker met jam, pure (zelfgemaakte) chocoladepasta, notenpasta of pindakaas.

Breakfastcake 1

1 Comment on CAKE 4 BREAKFAST

  1. Goji besjes
    september 8, 2015 at 11:30 pm (4 jaar ago)

    Hoi
    \ per ik Gochi neem elke dag voel ik mezelf veel lekkerder in mijn lichaam

    Beantwoorden

Leave a Reply