BLOODLINE

Bloodline

Genre: drama, thriller.
Aantal seizoenen: 2.
Aantal afleveringen: 19.
Jaren: 2015 –
De familie Rayburn heeft een goede reputatie op de Florida Keys, waar zij wonen. Robert Rayburn en Sally Rayburn (gespeeld door Sam Shepard en Sissy Spacek) runnen een hotel en tijdens hun 45-jarig jubileum keert hun zoon Danny (Ben Mendelsohn) plotseling terug. Niemand weet eigenlijk waar hij geweest is en wat hij heeft uitgespookt. Danny is altijd het zwarte schaap van de familie geweest. Zijn broers John en Kevin (gespeeld door Kyle Chandler en Norbert Leo Butz) botsen vrijwel meteen met hem en zijn zus Meg (Linda Cardellini) heeft ook zo haar bedenkingen bij zijn terugkeer. En dat is terecht, want Danny dreigt familiegeheimen en gebeurtenissen uit het verleden te onthullen.

We’re not bad people. But we did a bad thing.

Een aantal weken geleden besloot ik een abonnement op Netflix te nemen en vond tot mijn verrassing deze serie! Ergens op internet kwam ik al eerder een trailer tegen en wist ik dat ik nog even geduld moest hebben voor deze serie. De Nederlandse release is pas in december (ik weet niet of de serie uitgezonden wordt op de Nederlandse televisie).
Ik ben vrijwel meteen deze serie gaan kijken (en helaas heb ik nu alle afleveringen gezien), want ik wist dat deze serie echt mijn genre zou zijn. Het is een combinatie van familiedrama, de afleveringen kijken als een thriller en een nodig portie crime komt erbij kijken. Al gebeurt er in de eerste paar afleveringen niet zoveel, het is al meteen spannend. Ik kon telkens niet wachten op de volgende afleveringen. En het wordt echter spannender richting het einde van het seizoen. Ik wilde meteen weten wie deze Danny was, de ‘slechte’ broer uit het gezin. Tijdens de scenes door wordt er gespeeld met flashbacks en flasforwards (deze zijn overigens niet verwarrend maar maakten mij nieuwsgierig naar het verleden van de Rayburns en wat John nou eigenlijk met zijn broer Danny van plan is).
De acteurs vond ik heel goed gekozen. Hoewel ze broers en zus zijn, zijn ze totaal verschillend en dat maakt de personages interessanter. Maar het meest knappe aan deze serie was de sfeer: overdag de mooie en zonnige Keys eilanden, palmbomen, witte stranden en ’s nachts dat duistere sfeertje, klam, zweterig en de donkere mangroves. De sfeer werd ook bepaald door het script. Nergens werden de scenes te overdreven, het werd nergens te emotioneel, te heftig, te dramatisch of te ongeloofwaardig, waardoor ik deze serie erg realistisch vond. De Rayburns zijn geen slechte mensen, maar ze deden iets slechts…en ik kan bijna begrijpen waarom ze het deden….En er komt een seizoen 2! Ik kan nu al niet wachten.
De actuele score op IMDB is een 8,3.

Bloodline 2

De trailer van seizoen 1:

Leave a Reply