BESCHUITBOL MET ROEREI & ZALM

Ik houd niet van beschuitbollen. Ik ben geen fan van witbrood en het is mij te droog. Toch is het me zojuist gelukt om heel snel een heerlijk lunchgerechtje te bedenken en te bereiden. Het was zo op, want het was echt heerlijk! Niet super gezond, maar ook geen sinner. Een beetje tussen in en dat mag best op zondag.

Ingrediënten (voor 1 persoon):
-1 beschuitbol
-1 eetlepel mayonaise of fritessaus
-2 eieren
-Gerookte zalm (voor ongeveer 1-2 sneetjes brood)
-1/2 tomaat
-1 eetlepel kokosolie
-Peper

Roerei zalm blog

Bereiding:
Snijd de beschuitbol door en smeer beide helften in met mayonaise of fritessaus. Snijd de halve tomaat in plakjes. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.
Breek de eieren in een schaal en kluts ze goed door elkaar. Voeg daar de zalmsnippers aan toe en even roeren.
Smelt in een koekenpan de kokosolie en bak heel even de tomatenplakjes aan. Leg deze direct daarna op de beschuitbolhelften. Doe daarna het ei-zalm mengsel in de pan, even bakken en blijven omroeren (als roerei), tot het ei gestold is. Niet te lang want dan wordt het droog! Leg het ei-zalm mengsel op de beschuitbol. Naar smaak peper toevoegen. Zout is eigenlijk niet nodig omdat zalm al zout genoeg van zichzelf is.
Eet smakelijk!

Leave a Reply