APRIL & MAY 2017 FAVOURITES

In april had ik niet zo heel veel favorieten om over te schrijven, daarom heb ik de maanden april en mei samengevoegd. So here it goes…

Pretty Little Liars
Een hele tijd geleden zag ik al een paar afleveringen op Netflix van deze serie, maar het is niet de serie die in mijn favorieten komt (nog niet, tenminste). Ik ben gestopt met kijken omdat ik ontdekte dat de serie is gebaseerd op een boekenreeks. Natuurlijk wil ik eerst die boeken lezen. Het zijn acht young adult boeken geschreven door Sara Shepard. Het gaat over vijf vriendinnen: Alison, Aria, Emily, Hanna en Spencer. Op een avond verdwijnt Alison spoorloos. Na een paar jaar krijgen de achtergebleven meiden dreigende berichtjes van ene “A” (Alison!?)…maar Alison wordt dood gevonden en de berichtjes blijven doorgaan. “A” dreigt geheimen van de meiden openbaar te maken. Tot nu toe heb ik nog maar twee boeken gelezen. Ze zijn wat eenvoudig, maar zo leuk om te lezen en ook best spannend! Op naar de volgende zes!
IMG_0288

Citytrip Londen
Even twijfelde ik of ik zou schrijven over deze citytrip… Precies in de week tussen de aanslag in Manchester en de aangescherpte terreurdreiging en de aanslag afgelopen zaterdag bij Londen Bridge en Borough Market, verbleef ik samen met mijn zusje zes dagen in Londen. En ik moet zeggen dat het een hele fijne week was. Er was nauwelijks wat te merken van de dreiging, je merkt echt dat de Londenaren en de toeristen hun leven leven en genieten van de dingen die te beleven zijn in de stad. Behalve de strenge beveiligingen bij de musea en de agenten op straat is het er rustig en overal waren er evenementen. Een aantal hoogtepunten van de citytrip: wandeling langs Southbank (zuidkade van Thames), British Museum, National History Museum, Tate Modern, Camden Town, winkelen Oxford Street, Hard Rock Café, Mamma Mia! musical, Primrose Hill en de wandelingen in de parken en langs Buckingham Palace…Eigenlijk is het niet te bevatten wat er gebeurt in deze stad, de wereld…#loveforlondon
IMG_0114

Cup a Soup pittige tomaat
Sinds een paar maanden eet ik volledig plantaardig en ik kwam erachter dat deze cup a soup geschikt is voor vegetariërs en veganisten. Vroeg at ik nog wel eens een cup a soup, maar al een hele tijd niet meer. Ik ben niet zo’n fan van pakjes en zakjes. Maar toen ging ik deze toch maar weer eens proberen. Heerlijk! En ook nog het hele jaar in de aanbieding bij een bekende supermarkt. Ik ga er niet te veel van eten, hoor. Maar soms op het werk of thuis tussendoor. Lekker!
IMG_0292

Wandelschoenen
Ik wilde al een tijdje nieuwe wandelschoenen voor in de zomer, dus lage, niet te zware schoenen. Mijn winter wandelschoenen zijn hoog en nogal lomp, voor in de zomer minder geschikt. Nu is het seizoen weer daar en bij Perry Sport vond ik deze wandelschoenen. Er zijn er maar weinig die ik echt mooi vind. Ze zitten en lopen heerlijk! Ze zijn licht, waterdicht en je voeten worden niet te warm. Het zijn de Columbia Peakfreak XCRSN II Low voor dames. Als je nog op zoek bent naar lage wandelschoenen, zijn dit echt aanraders.
IMG_0291

Canon spiegelreflexcamera
Canon EOS 1300D is it’s name. Een tijdje terug kocht ik deze camera en tijdens mijn citytrip heb ik de camera beter leren kennen. Hij bevalt me prima! Hoewel ik nog heel veel moet leren en uitvogelen over deze camera, is het gebruik goed bevallen. De foto’s zijn mooi, het toestel is licht en klein, fijn voor mijn kleine handen.
SAMSUNG CAMERA PICTURES

13 Reasons Why
Hoewel ik eigenlijk andere series op de planning had staan, ben ik toch begonnen aan deze serie, omdat het toch een beetje en hype werd in social media. Ik was toch wel heel benieuwd naar waar iedereen het over had. Ik verwachtte er heel veel van en ik ben niet teleurgesteld. Ik vond dit zeker een hele mooie, aangrijpende serie. Het verhaal gaat over Hannah, een meisje dat zelfmoord pleegt. Clay, een van haar vrienden, krijgt een doos vol cassettebandjes, ingesproken door Hannah voordat ze stierf. Op deze bandjes vertelt ze waarom ze zelfmoord heeft gepleegd. Zo blijkt dat veel personen mede schuldig zijn aan haar zelfmoord en dat kleine ‘onschuldige’ incidenten grote gevolgen kunnen hebben. Ik vond de serie nergens cliché worden, het acteerwerk was heel goed, realistisch en de serie heeft ook een hele mooie soundtrack.
13