ALMOST FAMOUS

Almost Famous 3

 

 

 

 

 

Jaar: 2000
Genre
: drama, music, romance
Cast
: Billy Cudrup, Kate Hudson, Frances McDormand, Jason Lee, Patrick Fugit, Zooey Deschanel, Anna Paquin, Philip Seymour Hoffman
Director
: Cameron Crowe (o.a. Say Anything…, Jerry Maguire)
Kijkwijzer
: vanaf 12 jaar

Beschrijving:
Het is 1973. De 15-jarige William Miller (Patrick Fugit) schrijft voor de schoolkrant. Op een dag wordt hij gevraagd om voor Rolling Stone Magazine een stuk te schrijven over de rockband Stillwater. Hij gaat met hen touren en raakt bevriend met de groupie Penny Lane (Kate Hudson – Golden Globe Winner) en de bandleden (gespeeld door o.a. Billy Crudup en Jason Lee). Zo leert hij het wereldje van de rocksterren en hun groupies kennen. Uiteindelijk is er meer om over naar huis te schrijven dan alleen de muziek.

Almost Famous 2

 

 

 

 

 

I always tell the girls, never take it seriously, if you never take it seriously, you never get hurt, you never get hurt, you always have fun and if you ever get lonely, just go to the record store and visit your friends.

Almost Famous

 

 

 

 

 

 

 

Deze film heb ik al meerdere keren gezien en het blijft one of my all time favourites! Hij is zo goed! De acteurs zijn goed, het verhaal is goed en de soundtrack is heel goed (o.a. Simon & Garfunkel, The Who, The Stooges, Black Sabbath, Elton John en Led Zeppelin). Het is gewoon heel leuk om William en Penny Lane te zien, soms zijn hun momenten grappig, maar ook ontroerend. Het verhaal is losjes gebaseerd op het leven van Cameron Crowe, de director, hij schreef als tiener ook voor Rolling Stone Magazine en hij heeft zijn ervaringen prachtig verfilmd in Almost Famous! Hij heeft, naast Almost Famous, heel veel goede films gemaakt! Voor deze film won hij de Oscar voor beste scenario en een Golden Globe voor Best Motion Picture. Meer dan verdiend!

De actuele score op IMDB is een 7,9!

De trailer:

Leave a Reply