februari 2016 archive

Hartige havermoutkoekjes

Dit receptje maakte ik ooit op de basisschool, ik kreeg het recept mee, wat ik vervolgens verloor. Ik heb het recept nooit meer gemaakt daarna. Zo jammer, want ik vond het zo lekker! Een hele tijd terug dacht ik ineens aan dit gerechtje en ging op internet op zoek naar deze hartige havermoutkoekjes, zoals ik ze gemaakt heb op de basisschool. En ik kon het recept toch nergens vinden! Daarna ben ik gaan opschrijven wat er allemaal aan ingrediënten in zat en I nailed it! Ik heb ze gewoon gemaakt en ze smaken net zo lekker als ik me kon herinneren! Voor herhaling vatbaar, waarschijnlijk zeer binnenkort.
Heerlijk als hartige snack, maar nog beter als vleesvervanger.

Hartig havermout

Ingrediënten (voor zo’n 8 koekjes / 2 personen):
-80 gram havermout of havermoutvlokken
-120 gram geraspte kaas
-120 gram champignons in kleine stukjes
-1 ui
-2 eieren
-peper en zout naar smaak
-kokosolie (of olijfolie)

Bereiding:
Weeg de ingrediënten af en snijd de champignons in hele kleine stukjes.
Mix alle ingrediënten in een kom, laat de eieren nog even apart.
Klop de eieren los.
Voeg zout en peper naar smaak toe aan het mengsel. Roer goed door.
Voeg de eieren toe en meng deze goed met de andere ingrediënten.
Pak een goede hand van het mengsel en pers het mengsel goed in elkaar, zodat het goed aan elkaar blijft plakken. Druk een beetje plat, zodat je een soort burgertje krijgt.
Verhit kokosolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de koekjes aan.
Draai ze voorzichtig om als ze lichtbruin en krokant zijn.
Zodra de andere kant bruin is, draai je het vuur laag en laat ze nog enkele minuten aan beide zijden bakken, totdat ze ook van binnen gaar zijn.
Heerlijk als vleesvervanger of gewoon zo. Smakelijk!

Sneak preview #3: Dirty Grandpa

Dirty Grandpa 1

 

 

 

 

 

 

Genre: comedy
Director: Dan Mazer (o.a. I Give It a Year)
Acteurs: Robert De Niro, Zac Efron, Julianne Hough, Dermot Mulroney
Release: 18 februari 2016 in de bioscoop

Net voordat hij gaat trouwen, brengt de keurige Jason (Zac Efron) zijn opa Dick (Robert De Niro) naar Florida, maar daar is net Spring Break aan de gang. Zijn opa blijkt een beetje ‘viezer’ dan gedacht. Hij is van plan zijn kleinzoon mee te sleuren in zijn wilde plannen.

This is Jason. He’s a little worried about his grandpa

Dit is de derde sneak preview die ik dit jaar zag. Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om te gaan, omdat ik wist dat deze film ging komen. Een plaatje van Viagrapillen kwam voorbij en ik wist vrijwel meteen dat ‘Vieze Opa’ verwacht werd. Ik had nog niet van deze film gehoord, nog geen trailer gezien. Dus eerst maar de trailer bekeken en die beviel me niet zo goed. Nergens vond ik het erg grappig. Uiteindelijk ben ik toch gegaan, omdat ik wel zin had in een avondje bioscoop met wat vrienden, en…ik heb stiekem gelachen!
Natuurlijk is Robert De Niro altijd goed. In deze film speelt hij dan ook schaamteloos een vieze opa. De seksistische grappen en drugsgrappen vliegen je om de oren en die zijn lang niet altijd grappig. Maar het is vooral De Niro die grappig is in deze film. En Zac Efron viel me erg mee. Hij deed het absoluut niet slecht als de keurige Jason. Ik vond ze best een goed koppel, Efron en De Niro. Maar nee, ik zal geen fan van hem worden. Als je deze film niet gaat zien, dan mis je niks. Ga je de film wel zien, neem het dan niet te serieus.

??????????????????

De actuele score op IMDB: 5,9. Mijn score: 5,5.

De trailer: