december 2015 archive

Serietip #4: Prison Break

Prison Break 1

Genre: action, crime, drama.
Aantal seizoenen: 4.
Aantal afleveringen: 81.
Jaar: 2005 – 2009.
Lincoln Burrows (Dominic Purcell) zit onterecht gevangen voor de moord op de broer van de vicepresident van de Verenigde Staten van Amerika en zal binnenkort geëxecuteerd worden. Zijn broer, Michael Scofield (Wentworth Miller), ziet een mogelijkheid om hem uit te breken uit de gevangenis. Hij pleegt een bankoverval en wordt achter tralies gezet in dezelfde gevangenis als zijn broer: Fox River. Zowel binnen als buiten de gevangenis heeft Michael een geniaal plan opgezet om zijn broer te bevrijden en zijn onschuld te bewijzen.

Escape is just the beginning.

Eindelijk heb ik de serie dan nog eens gezien, nu voor de tweede keer. Jaren geleden zag ik de serie al eens, maar omdat het verhaal steeds ingewikkelder wordt, kon ik me niet alles meer herinneren. Dit keer was deze serie dan ook weer super spannend!
De serie mag dan al eventjes bestaan (en was in 2009 al tot zijn einde gekomen), mocht je de serie niet gezien hebben en je bent op zoek naar een spannende, slimme serie, moet je deze kijken! Het verhaal begint redelijk eenvoudig. Michael gaat zijn onschuldige broer uitbreken uit de gevangenis, door zelf een bankoverval te plegen. Langzaamaan begin je te begrijpen dat er een ontzettend ingewikkeld plan achter deze hele uitbraak schuilt. Daar komen nog ingewikkelde complotten bij en de overheid begint zich ermee te bemoeien. Let goed op, let op wie wie is en geniet van Prison Break…Zoals de tagline al zegt: het ontsnappen was slechts het begin!
De actuele score op IMDB is een 8,5.

Prison Break 2

De trailer:

Sneak Previews van 2015

De sneak preview films die ik zag in 2015! Een overzicht…

Run All Night
Run All Night poster

 

 

 

 

 

 

De in Brooklyn wonende gangster en huurmoordenaar Jimmy Conlon (Liam Neeson), alias The Gravedigger, heeft betere tijden gekend. Jimmy, de beste vriend van Shawn Maguire (Ed Harris), is nu 55 en wordt achtervolgd door zijn zonden uit het verleden. Conlon wordt al ruim 30 jaar in de gaten gehouden door een vasthoudende rechercheur (Vincent D’Onofrio). De laatste jaren zoekt Jimmy voornamelijk zijn heil in een whiskyglas. Maar als zijn zoon Mike (Joel Kinnaman) het doelwit wordt, moet Jimmy een keuze maken tussen de maffiafamilie waar hij ooit voor koos, en zijn echte familie, waar hij al heel lang geen contact mee heeft. Mike slaat op de vlucht en Jimmy moet voorkomen dat zijn zoon niet hetzelfde lot ondergaat als hij, namelijk eindigend aan de verkeerde kant van een vuurwapen. Jimmy heeft slechts een nacht om erachter te komen aan welke wereld hij trouw is, om alles weer recht te zetten.
Score: 7/10

Big Game
Big Game poster

 

 

 

 

 

 

Wanneer Air Force One wordt neergeschoten door terroristen strandt de president (Samuel L. Jackson) in de wildernis. De enige persoon die hem kan redden is een 13-jarige jongen genaamd Oskari (Onni Tommila). Oskari is in de bossen aan het jagen om zijn volwassenheid te bewijzen aan zijn verwanten. In plaats daarvan stuit hij op de machtigste man ter wereld. Met de terroristen op hun hielen moet het onwaarschijnlijke duo samenwerken om te ontsnappen.
Score: 7,5/10

Child 44
Child 44 cover

 

 

 

 

 

 

Een idealistische pro-Stalin veiligheidsfunctionaris (Tom Hardy) besluit om een reeks kindermoorden te onderzoeken, in een land waar dit soort misdaden zogenaamd niet voorkomen. De staat wil niets weten van het bestaan van een kindermoordenaar, laat staan een seriemoordenaar. Hij wordt dan ook gedegradeerd en verbannen maar besluit, met hulp van zijn vrouw (Noomi Rapace), de zaak te blijven onderzoeken.
Score: 7,5/10

Get Hard
Get Hard

 

 

 

 

 

 

Een rijke bankdirecteur, genaamd James King (Will Ferrell), wordt ten onrechte veroordeeld voor fraude en zal in een maximaal beveiligde gevangenis terechtkomen. Om zich voor te bereiden op zijn opsluiting wendt hij zich tot Darnell Lewis (Kevin Hart), de man die zijn auto wast, om zich ‘harder’ te laten maken in de laatste 30 dagen van zijn vrijheid.
Score: 3,5/10

Good Kill
Good Kill front

 

 

 

 

 

 

Een voormalig straaljagerpiloot (Ethan Hawke) uit Las Vegas is nu een piloot van een drone. Twaalf uur per dag vecht hij tegen de Taliban met een afstandsbediening, waarna hij naar huis gaat en de andere twaalf uur ruzie maakt met zijn vrouw en kinderen. De piloot begint de missie echter in twijfel te trekken. Hij heeft het vermoeden dat hij meer terroristen creëert dan vermoordt.
Score: 6/10

Cybernatural (Unfriended)
Unfriended

 

 

 

 

 

 

Wanneer 6 schoolvrienden op een nacht aan het videochatten zijn, ontvangen ze een Skypebericht van een klasgenote die precies een jaar eerder zelfmoord heeft gepleegd. Aanvankelijk denken ze dat het een grap is, maar wanneer het meisje de diepste geheimen van de vrienden begint te onthullen, realiseren ze zich dat ze te maken hebben met iets bovennatuurlijks. Iets wat hen dood wil hebben…
Score: 6/10

Kidnapping Mr. Heineken
Heineken front

 

 

 

 

 

 

In 1983 besluiten vier vrienden, wat later blijkt, de grootste misdaad van de eeuw te plegen. Cor van Hout (Jim Sturgess), de raadselachtige leider en strateeg van de bende van vier, leidt een gedurfd plan om Freddy Heineken (Anthony Hopkins), erfgenaam en de drijvende kracht achter het Heineken imperium, te ontvoeren. Dit resulteert in het grootste bedrag dat ooit aan losgeld is betaald voor de ontvoering van een enkel persoon. Het grootste gedeelte van het geld is tot op de dag van vandaag nooit teruggevonden.
Score: 6/10

Entourage
Entourage front

 

 

 

 

 

 

De succesvolle acteur Vincent Chase (Adrian Grenier) en de jongens Eric (Kevin Connolly), Turtle (Jerry Ferrara) en Johnny (Kevin Dillon) zijn terug en doen goede zaken met agent Ari Gold (Jeremy Piven) die inmiddels een eigen filmstudio is gaan leiden. Hoewel de ambities van de jongens onderling wat zijn veranderd, is er nog altijd sprake van een hechte band tussen de groepsleden wanneer ze hun reis voortzetten in de grillige wereld van Hollywood.
Score: 5,5/10

Survivor
survivor front

 

 

 

 

 

 

Een medewerkster van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Mila Jovovich) is onlangs overgeplaatst naar de Amerikaanse ambassade in Londen. Ze krijgt de taak om te voorkomen dat terroristen de Verenigde Staten binnen komen. Al snel komt ze onder vuur te liggen en wordt ze bedreigd met de dood en beschuldigd van misdaden. Ze slaat op de vlucht en probeert tegelijkertijd haar naam te zuiveren en een grote terroristische aanslag te voorkomen.
Score: 5,5/10

Inside Out
Inside Out front

 

 

 

 

 

 

Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley’s belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.
Score: 8/10

Dope
Dope front

 

 

 

 

 

 

Malcolm (Shameik Moore) is een nerd wonend in The Bottoms, een ruwe buurt gelegen in Inglewood, Los Angeles. Tussen de drugsdealers en bendeoorlogen probeert Malcolm vooral zijn examens te halen en z’n collegeaanvragen te voldoen, met een droom ooit naar Harvard te gaan. Wanneer de kans zich voordoet om naar een hip underground feest te gaan, leidt dit tot een groot avontuur voor Malcolm en zijn vrienden, waarin hij eindelijk ‘dope’ kan zijn.
Score: 5/10

Paper Towns
Paper Towns1

 

 

 

 

 

 

Al vanaf kleins af aan is de middelbare scholier Quentin (Nat Wolff) verliefd op zijn raadselachtige buurmeisje Margo (Cara Delevigne). Nadat hij op een avond met haar op pad is geweest door de stad verdwijnt zij plotseling, maar heeft een spoor van cryptische aanwijzingen achtergelaten. In de zoektocht naar haar moet Quentin op zoek naar de betekenis van oprechte vriendschap en ware liefde.
Score: 7,5/10

Southpaw
Southpaw 1

 

 

 

 

 

 

Het verhaal gaat over de agressieve, gewelddadige bokser Billy Hope (Jake Gyllenhaal) die zich naar de top weet te werken. Wanneer de weltergewicht-bokskampioen door zijn gedrag een gevecht uitlokt, met de dood van zijn vrouw (Rachel McAdams) als gevolg, valt zijn persoonlijke leven echter aan diggelen. Nadat hij zijn huis kwijtraakt en zijn dochter moet afstaan aan een pleeggezin, probeert hij met behulp van een amateurtrainer (Forest Whitaker) zijn leven weer op te pakken.
Score: 8/10

Trainwreck
Trainwreck

 

 

 

 

 

 

Sinds ze een klein meisje was, is het in Amy’s (Amy Schumer) hoofd gestamd door haar vader (Colin Quinn) dat monogamie niet realistisch is. Amy is nu een schrijfster voor een tijdschrift en geniet van een onbevangen leven, vrij van verstikkende, saaie en romantische betrokkenheid. In werkelijkheid zit ze in een soort van sleur. Wanneer ze begint aan een nieuw artikel voor het tijdschrift begint ze iets te voelen voor het onderwerp, de charmante en succesvolle sportarts Aaron Conners (Bill Hader).
Score: 6/10

Vacation
Vacation front

 

 

 

 

 

 

Rusty Griswold (Ed Helms) besluit zijn gezin mee te nemen op een roadtrip naar ‘Walley World’, het coolste pretpark van Amerika. Het doel van de reis is de familie dichter bij elkaar te brengen en het herbeleven van een jeugdvakantie, maar dingen gaan niet zoals gepland.
Score: 6/10

Sicario
Sicario front

 

 

 

 

 

 

Kate Macy (Emily Blunt) is een jonge FBI-agente die deelneemt aan een geheimzinnige CIA-operatie om de baas van een Mexicaans drugskartel uit te schakelen. Samen met 2 huurlingen (Benicio Del Toro en Josh Brolin) steekt ze in Tucson, Arizona de grens over naar Mexico om de drugsbaas te elimineren. Maar eenmaal over de grens treffen ze een heel gevaarlijk en verdorven wereld aan.
Score: 8/10

No Escape
No Escape front

 

 

 

 

 

 

Een Amerikaans gezin vestigt zich in hun nieuwe woning in het buitenland. Daar raken ze verstrikt in een op hand zijnde staatsgreep. Samen gaan ze verwoed op zoek naar een veilige uitweg, weg van de omgeving waar buitenlanders onmiddellijk worden geëxecuteerd. Ze krijgen hierbij hulp van een excentrieke Brit (Pierce Brosnan).
Score: 7/10

The Gift
The Gift front

 

 

 

 

 

 

Simon (Jason Bateman) en Robyn (Rebecca Hall) zijn een jong echtpaar van wie het leven gaat zoals gepland, totdat ze een kennis van de middelbare school (Joel Edgerton) ontmoeten en hun wereld in een neerwaartse spiraal terecht komt. Op het eerste gezicht herkent Simon de man niet, maar de reeks toevallige ontmoetingen leiden er toe dat een gruwelijk geheim uit hun verleden wordt blootgelegd. Wanneer Robyn achter de verontrustende waarheid komt, vraagt ze zich af hoe goed mensen de persoon die het dichtstbij staat nu eigenlijk kennen.
Score: 7,5/10

Scouts Guide to the Zombie Apocalypse 
Zombie front

 

 

 

 

 

 

Drie scouts, tevens vrienden voor het leven, bundelen hun kracht met een stoere serveerster om ’s werelds meest onwaarschijnlijke groep helden te worden. Wanneer hun rustige stad wordt geteisterd door een zombie-invasie, vechten ze samen voor de ultieme badge en moeten ze hun vaardigheden op de proef stellen om de mensheid te redden van de zombies.
Score: 3/10

The Program
The Program front

 

 

 

 

 

 

De film volgt de opkomst van wielrenner Lance Armstrong (Ben Foster) door de jaren ’90 en ’00, strijdend tegen kanker, terwijl hij en zijn Amerikaanse teamgenoten de typische Europese wielersport domineren en veranderen. De sportjournalist David Walsh (Chris O’Dowd) raakt ervan overtuigd dat Armstrong zijn prestaties aandrijft met verboden middelen. Met deze overtuiging begint hij te zoeken naar bewijs.
Score: 6,5/10

Criminal Activities 
Criminal Activities front

 

 

 

 

 

Vier jonge jongens komen weer bij elkaar tijdens de begrafenis van een voormalig klasgenoot. Een van hen geeft de anderen gevoelige informatie over aandelen waarmee ze direct miljonair kunnen worden. Helaas voor hen loopt de deal niet zoals ze verwacht hadden en zijn ze hun investering kwijt. De zaken worden echter nog erger wanneer blijkt dat een van hen het geld heeft geleend van de maffia.
Score: 4/10

Black
Black front

 

 

 

 

 

Black vertelt het rauwe verhaal van de 15-jarige Mavela (Martha Canga Antonio), zwart en lid van de gevreesde Brusselse jeugdbende ‘Black Bronx’. Ze wordt brutaal gedwongen om te kiezen tussen loyaliteit en liefde wanneer ze halsoverkop verliefd wordt op een Marokkaanse jongen (Aboubakr Bensaihi) uit de rivaliserende gang ‘1080’. Maar een ding leert Mavela snel: eens een bendelid, altijd een bendelid, bij de Black Bronx raak je nooit meer weg.
Score: 6,5/10

Cityt(r)ip #3: Praag (Tsjechië)

Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Twee maanden geleden bezocht ik deze bijzondere Boheemse stad. De stad telt meer dan 1 miljoen inwoners, maar op de een of andere manier voelde deze grootse stad ‘klein’ aan. Het historische centrum van de stad staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en dit is het mooiste deel van de stad. Praag is goed te bezoeken per vliegtuig, trein of auto. Het ligt zo’n 800 kilometer van Amsterdam vandaan. Ik ben per trein naar Praag gereisd en vanuit verschillende steden in Nederland is er een goede verbinding, via Duitsland, naar het treinstation Praha hlavní nádraží (het grootste treinstation van Praag, soms afgekort als Praha.hl.n.). Zoals in vele reisgidsen beschreven staat is het beter om het parkje voor het treinstation te vermijden na zonsondergang. Ik kon hier niet aan ontkomen, maar gelukkig niks engs meegemaakt.

Praag aan de Moldau

Praag aan de Moldau

In Praag spreekt men goed Engels en ook Duits. Gelukkig maar, want van de Tsjechische taal valt weinig te maken. Al met al is het goed te doen in Praag, alles is duidelijk aangegeven en ook al vinden veel mensen dat Praag op een doolhof lijkt, het is geen groot doolhof, alles is goed te voet te doen. Wil je graag gebruik maken van het openbaar vervoer, dan zijn de tram en de metro een goed vervoersmiddel. Het klimaat van Praag lijkt op dat van Nederland en oktober is vaak een goede maand om Praag te bezoeken. Meestal is dit een zeer droge maand. Wij hadden alleen op vrijdagavond last van regen, verder hadden we fris, maar droog weer met af en toe de zon.

Stadswandeling
Zoals ik al eerder beschreef, maak ik graag stadswandelingen, om zo zoveel mogelijk mee te krijgen van de stad en het stadsleven. Alles ligt redelijk centraal en de bezienswaardigheden zijn goed te bezoeken zonder gebruik te hoeven maken van het openbaar vervoer. De gebouwen in Praag zijn vooral in gotische en Jugendstil/Art Nouveau stijl. Als je een stadswandeling maakt, vergeet dan niet de Karelsbrug uit 1357, het Oudestadsplein, het astronomisch uurwerk en het Wencleslausplein, een van de grootste pleinen van Europa, met zijn 750 meter lang. Het is ook zeker de moeite om even door Josefov te lopen, de Joodse wijk van Praag. Met name het oude deel van de stad heeft smalle oude straatjes die vooral ’s avonds gezellig zijn. Dit is wel meteen het drukke toeristische gedeelte, wat soms een beetje jammer is.

Oudestadsplein

Oudestadsplein

 

Astronomische klok

Astronomische klok

 

Wencleslausplein

Wencleslausplein

Winkelen
Winkelen kan echt heel goed in Praag, er zijn ontzettend veel winkels te vinden! Zowel onze eigen bekende Europese winkels, dure winkels in de Pařížská Třída (in de wijk Josefov, hier vind je merken als Gucci en Prada) en souvenirwinkels. De meeste winkels zijn tot ’s avonds tien uur open en ja, daar wordt echt gebruik van gemaakt! Dan is het er nog net zo druk als ’s middags. Het grootste winkelgedeelte ligt in de Nieuwe Stad (Nové Město), al komt dit deel al uit 1348! Grote winkelcentra zijn My en Palladium. Een leuk weetje voor muziekliefhebbers: Praag heeft Bontonland, de grootste Europese cd- en vinylzaak, ondergronds. Deze is te vinden aan het Wencleslausplein.

My

My

Palladium

Paladium

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groene stad
Praag is een redelijk groene stad, met name het heuvelachtige deel aan de andere kant van de rivier de Moldau. Via de Brug van de Legioenen loop je zo richting Petřín, een 327 meter hoge heuvel. Aan de voet van de heuvel, helemaal naar de top, ligt het park waar je goed kunt wandelen. Dit is zeker de moeite waard want onderweg naar boven zie je regelmatig een mooi uitzicht over de stad. Als het te steil is (sommige stukken zijn dat) kun je er voor kiezen om met het kabeltreintje naar boven te gaan. Op de top van heuvel is een spiegeldoolhof en een 60 meter hoge uitkijktoren, een replica van de Eiffeltoren (de Eiffeltoren van Praag). Ook geeft het uitzicht op de burcht van Praag en de kathedraal.

Uitzicht vanaf Petrin

Uitzicht vanaf Petrin

 

Petrin

Uitkijktoren Petrin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oude Joodse Begraafplaats en de John Lennon muur
Misschien naar mijn mening de twee mooiste en indrukwekkendste bezienswaardigheden van Praag. De oude begraafplaats in de joodse wijk Josefov is de oudste joodse begraafplaats van heel Europa. Het was in gebruik van 1478 tot 1768 en er liggen vermoedelijk tussen de 100.000 en 200.000 mensen begraven in zo’n 12 lagen grond (vanwege gebrek aan ruimte, zijn zij op elkaar begraven). De grafstenen zijn zo oud en vervallen dat ze kriskras door elkaar staan en in de grond lijken te verzakken. Tijdens grijs en regenachtig weer heeft deze plek een mysterieuze sfeer.

Sta ook even stil bij de John Lennon muur. Via de Karelsbrug, loop je richting westelijke richting (weg van de oude stad) en al snel aan de linkerkant heb je een rustig straatje, genaamd Lázeňská. Rechts achter het kerkje dat aan je linkerhand ligt, ligt de John Lennon muur. Na de moord op Lennon in 1980 hebben verschillende mensen door de jaren heen allerlei kleurrijke uitspraken en songteksten op deze muur geverfd. Toen ik er was stond er een straatmuzikant Beatles songs te spelen. Bijzondere plek.

Oude Joodse Begraafplaats

Oude Joodse Begraafplaats

John Lennon muur

John Lennon muur

Kasteel van Praag en kathedraal
Op de heuvel aan de andere kant van de Moldau ligt het kasteel van Praag, of de Praagse burcht (origineel uit het jaar 880!). Het hele ombouwde burchtgebied is het grootste van de wereld. In deze burcht liggen verschillende kerken, binnenplaatsen en pleinen, het koninklijk paleis, de Sint-Vituskathedraal en het Gouden Straatje. In 1916 en 1917 woonde hier de schrijver Kafka. Het is echt de moeite waard om hier een (halve) dag rond te lopen en te kijken. Er zijn verschillende tickets te koop. Het Gouden Straatje vond ik persoonlijk erg leuk om te zien. Het is een smal en kleurrijk straatje met kleine schattige huisjes. Op nummer 2 heeft de beroemde schrijver Franz Kafka gewoond.

Binnenplaats binnen de burcht

Binnenplaats binnen de burcht

Eten en drinken in Praag
Dat kan hier prima! Goedkoop?, vragen veel mensen. Ja en nee, het ligt er maar net aan waar je gaat eten. Rond de toeristische trekpleisters is het wat duur (maar nog altijd goedkoper dan in Nederland). Leuke restaurants om te eten zijn bij het jaren vijftig restaurant James Dean en mijn favoriete internationale keten Hard Rock Cafe. Het lekkerste eten heb ik gehad bij Kafka Snob Food (dunno about the name) en het vegetarische Maitrea. Met name dit laatste restaurant is echt een aanrader! Mooi interieur, super lekker eten en goedkoop. Wat je ook veel ziet in Praag is absint, een sterk alcoholisch drankje met een felgroene kleur, dat jarenlang in Nederland verboden werd. En dan trdelnik. Overal op straat te koop en zeker de moeite waard om te proberen. Zo lekker! Het is een soort brooddeeg dat boven hete kolen wordt gebakken, aan een lange steel. Het brood wordt bedekt met een suikerkaneel laag.

Restaurant James Dean

Restaurant James Dean

 

Hard Rock Cafe Praag

Hard Rock Cafe Praag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kafka Snob Food

Kafka Snob Food

 

Trdelnik

Trdelnik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog enkele foto’s van het mooie Praag:
Absinth Gingerbread museum James Dean 2 Joods kerkhof 2 Kafka food Kat Monument Nacht Palladium Praag uitzicht 2

Sneak (P)review #22: Black

Black frontGenre: action, drama
Director: Adil El Arbi, Bilall Fallah (o.a. Image)
Release: 14 januari 2016 in de bioscoop

Beschrijving:
De vijftienjarige Mavela (Martha Canga Antonio) is lid van de jeugdbende Black Bronx. Als ze verliefd wordt op Marwan (Aboubakr Bensaihi), een lid van een rivaliserende bende, moet ze kiezen tussen de liefde en trouw zijn aan haar bende.

Dit was de laatste sneak preview van 2015, helaas. Wel een heftige, realistische film moet ik zeggen. Eigenlijk had ik me zeer verheugd op een feelgood movie. Dat was deze absoluut niet. De film was zelfs realistisch en af en toe schokkend. Een Romeo en Julia verhaal in een modern jasje. Brussel heeft te kampen met veel jeugdbendes door de toenemende werkloosheid onder jongeren. In deze film worden een jongen en meisje uit twee verschillende bendes verliefd op elkaar, met alle gevolgen van dien. De film laat geen onderwerpen achterwege. Geweld, drugsgebruik, prostitutie en zelfs (groeps)verkrachting komen voor in deze film, allemaal zeer realistisch in beeld gebracht (soms naar mijn mening, en die van anderen, te expliciet). Toch vond ik het een goede film, nu ik er wat langer over na heb kunnen denken, maar ik zal ‘m zeker geen tweede keer gaan kijken. De film is Franstalig, met hier en daar wat Vlaams (wat ik niet echt goed kon verstaan!). Begin januari van volgend jaar komt deze film uit, geen happy beginning van 2016, maar wel realistisch en van deze tijd, hoe jammer dat ook is.
Black still

Actuele score op IMDB: 7,6. Mijn score: 6,5.

Trailer:

 

Setlist: Florence + the Machine – Ziggo Dome – 10/12/15

Tour: How Big tour
Voorprogramma: Palma Violets

1. What The Water Gave Me (album Ceremonials)
2. Ship to Wreck (album How Big, How Blue, How Beautiful)
3. Rabbit Heart (Raise it Up) (album Lungs)
4. Third Eye (album How Big, How Blue, How Beautiful)
5. Delilah (album How Big, How Blue, How Beautiful)
6. You’ve Got the Love (The Source cover) (album Lungs)
7. How Big, How Blue, How Beautiful (album How Big, How Blue, How Beautiful)
8. Shake it Out (album Ceremonials)
9. Cosmic Love (album Lungs)
10. Caught (album How Big, How Blue, How Beautiful)
11. What Kind of Man (album How Big, How Blue, How Beautiful)
12. Spectrum (album Ceremonials)
13. Dog Days Are Over (album Lungs)

Encore

14. Mother (album How Big, How Blue, How Beautiful)
15. Drumming Song (album Lungs)

Florence 1

 

Florence 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Florence 3

 

 

Lungs

 

 
Ceremonials

 
How Big

Sneak (P)review #21: Criminal Activities

Criminal Activities frontGenre: crime, drama, thriller
Director: Jackie Earle Haley
Release: 14 januari 2016 in de bioscoop

Beschrijving:
Vier jongens komen bij elkaar na de begrafenis van een voormalig klasgenoot. Een van hen heeft informatie over aandelen en hoe zij daarmee miljonair kunnen worden. Helaas loopt het niet volgens plan en raken ze hun geld kwijt. Later blijkt dat het geld geleend is van maffiabaas Eddie (John Travolta) en komen de jongens nog verder in de problemen.

Het is weer enkele weken geleden dat ik voor het laatst de sneak preview bezocht en ik had wel weer zin in een verrassingsfilm. Helaas wist deze film me niet echt te boeien. De film had wel mijn genre:drama, misdaad en thriller. Maar deze film kwam voor mij niet uit de verf. Het kwam waarschijnlijk omdat de film niet spannend genoeg was, de acteurs wisten me niet te boeien (sommigen waren zelfs irritant), de humor was niet leuk en de film nam zichzelf veel te serieus. Wel jammer, omdat het verhaal nog niet eens zo slecht was. En waar ik me ook aan stoorde was dat ik niet kon ophouden met staren naar het haar en de wenkbrauwen van Travolta (nadenkend in hoeverre die echt of nep waren).
Waar ik wel positief over kan zijn is het einde van de film. Deze was onverwacht en verrassend, maar dat is dan ook een van de weinige pluspuntjes van deze film. Beetje jammer.

Criminal Activities still

Actuele score op IMDB: 5,8. Mijn score: 4,0.

Trailer: