oktober 2015 archive

Sneak (P)review #18: The Gift

The Gift frontGenre: mystery, thriller
Director: Joel Edgerton
Release: 5 november 2015 in de bioscoop

Beschrijving:
Simon en Robyn (gespeeld door Jason Bateman en Rebecca Hall) verhuizen van Chicago naar Californië. Eenmaal in Californië lopen ze onverwacht Gordo (Joel Edgerton) tegen het lijf, een oud klasgenoot van Simon. Gordo bezoekt hen vaak onaangekondigd en stuurt mysterieuze cadeautjes. Robyn besluit op onderzoek uit te gaan naar deze vreemde Gordo en komt steeds meer te weten over het verleden tussen hem en haar man Simon.

Just because you’re done with the past doesn’t mean the past is done with you

Er waren ditmaal geen hints voor de sneak preview van deze week en ik hoopte op The Gift. En ik werd beloond! Joel Edgerton speelt Gordo, schreef het verhaal en regisseerde de film en dat heeft hij naar mijn mening heel goed gedaan! Het verhaal leek even wat cliché, maar toch had het verhaal verschillende verrassingen (en goede schrikmomenten, dus je bent gewaarschuwd!). Op de een of andere manier was het een donkere, creepy film. Verwacht geen bloederige moordpartijen, het is een psychologische thriller met veel spanning. Jason Bateman speelde goed, meestal doet hij romantische komedie. Ik wist niet of ik Simon nou aardig vond of niet (tot later in de film), Joel Edgerton was ronduit eng in deze film (terwijl ik hem normaal alles behalve eng vind) en ik wist niet of ik nou wel of geen medelijden met hem moest hebben. Slim hoe goed en kwaad door elkaar heen lijken te lopen. Rebecca Hall deed het wel aardig. Het einde vond ik goed, redelijk verrassend en iets waar ik nog even over na bleef denken. Edgerton mag van mij vaker dit soort films maken, ik ben fan!
The Gift

 

Actuele score op IMDB: 7,3. Mijn score: 7,5.

De trailer:

Boekentip #7: Vier Plus Een van Jojo Moyes (2014)

Vier plus een front

Genre: sociaal, chicklit
Originele titel: The One Plus One
Uitgeverij: De Fontein
Aantal pagina’s: 397
ISBN: 978 90 325 1471 6 en 978 90 325 1472 3 (E-book)

De tekst op boekomslag:
Jess is een alleenstaande moeder met twee banen. Haar man is twee jaar geleden met de noorderzon vertrokken, haar dochter Tanzie is briljant in wiskunde en haar stiefzoon Nicky wordt genadeloos gepest. Maar Jess blijft opgewekt en knoopt de eindjes aan elkaar, zo goed en zo kwaad als het gaat.
Ed is – nee, Ed was een succesvolle ICT-miljonair. Maar na een stomme inschattingsfout wordt hij nu aangeklaagd  voor handel met voorkennis, en zijn leven staat volledig op zijn kop. Als Tanzie mag meedoen aan een wiskundewedstrijd in Schotland weet  Jess dat dit een unieke kans is, want als Tanzie wint kan ze naar een betere school gaan. Maar eenmaal op weg begeeft hun auto het al voor ze de stad uit zijn en lijkt ook deze kans verkeken. Tot Ed langsrijdt en hun een lift aanbiedt…

Vier plus een

Recensie:
Al eerder schreef ik vol lof over Voor Jou van Jojo Moyes. Dit is een recenter boek van haar en zeker weer een aanrader! Ik wilde het graag lezen omdat Voor Jou zo mooi was. Na het lezen van de boekomslag was ik even bang dat het een clichéverhaal zou zijn, maar niks is minder waar! Het boek is ontzettend mooi geschreven, het is eenvoudig en snel te lezen en nergens wordt het voorspelbaar. Het verhaal wordt vanuit vier perspectieven geschreven. Vanuit Jess, haar dochter Tanzie, haar stiefzoon Nicky en Ed. Dit doet Moyes heel goed. Je kunt je goed inleven in de personages, zonder dat het ergens wordt overdreven. Eigenlijk is dit boek gewoon een film op papier. Het is als het lezen van een film. Daarnaast ziet het boek er ook super leuk uit!
Ik vond dit boek niet beter dan Voor Jou. Misschien omdat Voor Jou wat dramatischer was, dit boek is luchtiger. Jess was mijn favoriete personage. Van de omschrijving van Ed had ik meer verwacht, maar eigenlijk zorgt Moyes ervoor dat Ed een ‘echt’ persoon wordt, een persoon met imperfecties en valkuilen. Wat ik wel een beetje jammer vond is dat Marty (de ex-man van Jess) echt een eikel is, maar dat dat niet zo sterk overkwam in het verhaal. Daar had ik meer van verwacht. Maar dit boek staat niet voor niets in mijn boekentips, gewoon lezen als het je aanstaat en als je een ‘roadmovie’-achtig boek wilt lezen.

Sneak (P)review #17: No Escape

No Escape front

Genre: action, thriller
Director: John Erick Dowdle (o.a. As Above, So Below)
Release: 29 oktober 2015 in de bioscoop

Beschrijving:
Een Amerikaanse zakenman (Owen Wilson) verhuist met zijn vrouw (Lake Bell) en kinderen naar Zuid-Oost Azië en komt onverwacht terecht in een opstand van plaatselijke rebellen. De rebellen hebben het voornamelijk voorzien op buitenlanders. Zij worden genadeloos vermoord. Samen met een excentrieke Engelsman (Pierce Brosnan), die ervaring lijkt te hebben in dit soort situaties, proberen ze te ontsnappen uit deze chaos.

All that matters is making it out alive

Over deze film kan ik kort zijn. Ik vond het een prima film, met veel spannende momenten. Eerder zag ik de trailer eenmaal en was een beetje teleurgesteld om de namen Owen Wilson en Pierce Brosnan te zien. Maar het verhaal leek me goed. Dat was het ook. Ik betrapte mezelf er op dat ik af en toe dacht: wat zou ik doen als ik me in deze situatie bevond? Mijn eerlijke mening over deze film is dat ik me goed vermaakt heb. Ik moet toegeven dat Wilson en Brosnan het niet zo slecht deden, al had ik graag andere acteurs gezien voor deze rollen. Gewoon gaan kijken als je graag een spannende thriller wilt zien.

No Escape

Actuele score op IMDB: 6,9. Mijn score: 7,0.

De trailer:

 

 

 

Chocosnack

Dit is zo’n heerlijke (en redelijk gezonde) snack uit het eerste kookboek van Rens Kroes. Dit is echt een gerechtje waarvan ik had gewild dat ik het zelf had uitgevonden! Erg lekker, verslavend zelfs. Het fijne is ook dat ze supersnel en gemakkelijk te maken zijn! Het enige wat je nodig hebt aan speciaal keukengerei, is een blender of keukenmachine. Als je te veel hebt gemaakt en je dreigt ze zelf allemaal op te eten, kun je ze invriezen.

Chocosnack

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:
-200 gram dadels (zonder pitten)
-170 gram verschillende noten (ongezouten)
-60 gram kokosolie
-2 eetlepels rauwe cacao
-1 eetlepel chiazaad
-kokosrasp

Met deze ingrediënten kun je zo’n 20-30 chocoballen maken.

Bereiding:
Week de dadels in water, voor zo’n 15 minuten.
Doe de noten, kokosolie (gesmolten of niet), chiazaad en cacao in de keukenmachine of blender en mix alles goed door elkaar.
Doe de dadels erbij en mix alles nogmaals goed door elkaar.
Schep alles in een kom en laat het zo’n 10 minuten rusten.
Rol er balletjes van en rol ze door de kokosrasp.
Laat ze nog een uur in de koelkast staan en dan zijn ze klaar om opgegeten te worden.
Smakelijk!