augustus 2015 archive

Sneak (P)review #14: Trainwreck (2015)

TrainwreckGenre: comedy, romance
Director: Judd Apatow (o.a. The 40 Year Old Virgin, Knocked Up)
Release: 27 augustus 2015 in de bioscoop

Beschrijving:
Amy (Amy Schumer) is een echte carrièrevrouw en schrijft voor een tijdschrift. Omdat ze van haar vader geleerd heeft dat monogamie niet bestaat, gaat ze gecompliceerde relaties uit de weg en houdt ze het liever bij one night stands. Als ze voor een artikel de sportarts Aaron Conners (Bill Hader) moet interviewen, blijkt ze voor hem te vallen en is het einde van haar ongecompliceerde leven in zicht.

All aboard

Geen romantische komedie zoals we meestal gewend zijn, maar daarom juist beter. Amy Schumer, een comédienne, schreef het verhaal en ik denk dat dat ook wel goed op te merken is aan de humor in de film. Romantische komedie is niet mijn favoriete genre, maar tijdens deze film heb ik toch wel een aantal keer goed moeten lachen. Op de een of andere manier is deze film origineler dan al die andere romantische komedies die we voorbij zien komen. Niet slecht. Amy laat zien dat ze ook goed kan acteren. Die gespierde (en naakte) Steven (John Cena) hoefde voor mij niet zo en wat de score van de film echt naar beneden haalt is de tijdsduur. Na 2/3 van de film was het voor mij wel genoeg en was het nog ruim een half uur (of langer) uitzitten (met onnodige scenes) tot het einde van de film. Jammer.

Trainwreckt 2Actuele score op IMDB: 6,8. Mijn score: 6,0.

De trailer:

Sneak (P)review #13: Southpaw (2015)

Southpaw 1Genre: action, drama, sport
Director: Antione Fuqua (o.a. Training Day, Shooter)
Release: 10 september 2015 in de bioscoop

Beschrijving:
In deze film speelt Jake Gyllenhaal de bokskampioen Billy ‘The Great’ Hope. Dankzij zijn bokscarrière heeft hij alles goed voor elkaar, een mooie vrouw (Rachel McAdams), een dochter, een kast van een huis en een dikke bankrekening. Dan, op een feestavond, slaat het noodlot toe en Billy verliest alles. Als hij op instorten staat ontmoet hij oud-bokser Tick (Forest Whitaker), die hem helpt zijn leven weer op de rails te krijgen.

Believe in Hope.

Eén keer zag ik de trailer van te voren en ik dacht: die moet ik zien! Ik had deze film helemaal niet in de sneak preview verwacht, omdat de release pas in september is. Ik was heel blij toen de naam ‘Jake Gyllenhaal’ verscheen. Dat kon alleen maar Southpaw betekenen! Niet iedereen houdt van hem, maar na het zien van deze film moet je toch wel toegeven dat Jake echt goed kan acteren en dat hij voor deze rol mentaal en fysiek (vorig jaar was hij nog broodmager voor Nightcrawler) ver heeft moeten gaan. Gelukkig is de film meer een drama dan een boksfilm, maar wel meteen een zwaar drama. Niet voor tere zieltjes. De boksscenes zagen er heel realistisch uit (hoewel ik nooit naar boksen kijk). Zoals ik al zei was het acteren erg goed, ook van de andere acteurs. Zelf de dochter speelde best goed. Soms leken sommige scenes een cliché te worden, maar dan werd er weer een draai aangegeven om dat te ontwijken. Alles werd niet zo uitgemolken, zoals we vaak zien. We hoeven niet heel de film een huilende Jake te zien om te weten dat zijn karakter Billy verdriet heeft. Hij hoeft geen fles drank aan zijn mond te houden om te weten dat hij zijn verdriet weg drinkt. Goed geschreven dus en dat bleek achteraf ook wel te komen door de fenomenale schrijver Kurt Sutter (ik ben groot fan van Sons of Anarchy, deze serie heeft hij ook geschreven). Misschien in september nog maar eens een keer deze film herhalen!

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Actuele score op IMDB: 7,9. Mijn score: 8,0.

De trailer: