juni 2015 archive

Sneak (P)review #8: Entourage (2015)

Entourage frontGenre: comedy
Director: Doug Ellin (Entourage serie)
Release: 11 juni 2015 in de bioscoop

Beschrijving:
De succesvolle acteur Vincent Chase (Adrian Grenier) en zijn vrienden Eric (Kevin Connolly) en Turtle (Jerry Ferarra) en broer Johnny Drama (Kevin Dillon) zijn ‘back in business’ in Hollywood en hebben een film gemaakt, in samenwerking met agent en studiobaas Ari Gold (Jeremy Piven). Ze banen zich een weg in het bikkelharde en onvoorspelbare Hollywood, met name de financiering voor hun film is een probleem.

Dream large. Live larger.

Het leuke aan deze film zijn de mooie beelden van Hollywood, de auto’s en vele bijrolletjes van bekende personen die zichzelf spelen (o.a. Jon Favreau, Liam Neeson, Pharrell Williams en Thierry Henry). Dit is ook wel het enige goede wat ik over deze film te melden heb. De rol van Jeremy Piven was ook nog wel een pluspunt voor deze film, maar verder is deze film echt niet mijn ding. Niet mijn humor, naar mijn mening te veel naakte vrouwen, te veel seksistische grappen en irritante acteurs (met name Kevin Dillon vond ik heel vervelend). Het is echt geen slechte film! Gewoon niet mijn ding. Schijnbaar gebaseerd op de gelijknamige serie (met dezelfde acteurs). Ik heb de serie nooit gezien en de kans is klein dat ik deze serie nog ga kijken.

DSC_1962.tiffDe actuele score op IMDB: 7,6. Mijn score: 5,5.

De trailer:

Boekentip #6: Ik Ben de Nacht van Ethan Cross (2011)

Ik ben de nachtGenre: thriller
Originele titel: The Shepherd
Uitgeverij: de Boekerij
Aantal pagina’s: 435
ISBN: 978 90 225 7369 3 en 978 94 023 0375 9 (E-book)

De tekst op boekomslag:
Wil je met me spelen? Wie wint, blijft leven…
Mijn naam is Francis Ackerman jr. Ik ben wat men wel een seriemoordenaar noemt. Al mijn slachtoffers krijgen een eerlijke kans, ik moord heus niet zomaar. Want ik speel een spel met ze. Wie wint, blijft leven. Ik heb nog nooit verloren. De meeste mensen zullen van mij gruwen. Sommige zullen mij aanbidden. Zij zijn net als ik. Maar iedereen zal zich mij herinneren. Mijn ben Francis Ackerman jr. Ik ben de nacht, en ik wil een spel met je spelen.

SAM_0902
Recensie:
Dit verhaal is net zo zwart als de kaft. Redelijk gruwelijk, met name de psychologische kant van de spelletjes die Ackerman speelt met zijn slachtoffers. Als je de achterkant leest, lijkt het alsof het vanuit hem, de seriemoordenaar wordt beschreven, vanuit de ik-vorm. Dit is niet zo (misschien heel even een kleine teleurstelling geweest, maar daar was ik snel overheen). De hoofdpersonen zijn de seriemoordenaar Francis Ackerman en Marcus Williams, een rechercheur uit New York City. De hoofdstukken wisselen elkaar af en elk hoofdstuk eindigt spannend, waardoor je door blijft lezen. De hoofdstukken zijn ook zeer kort (wat ik heel fijn vind) en zo lees je snel een hoofdstuk verder (en nog een en nog een). Het verhaal begint ook meteen heel erg spannend. Ik vond vooral Ackerman een heel interessant personage, soms leefde ik echt met hem mee, had ik het met hem te doen, wat heel knap geschreven is, want hij is gewoon een psychopaat. Jammer dat het personage van Marcus redelijk vlak bleef, ik had meer van hem willen weten. Het einde had ik ook absoluut niet verwacht. Verrassende eindes, daar houd ik van. Jammer dat boekmeter.nl het plot al deels weggeeft. Gelukkig keek ik daar achteraf op. Dus als je het boek nog wilt lezen, kijk niet op boekmeter.nl!
Het boek leest dus heel snel, bijna als een film en er komt een heel klein beetje romantiek in voor. Maar dat is niks vergeleken de gruwelijke spelletjes van Ackerman. Goed geschreven, heel leuk om te lezen, dus dit boek als boekentip op mijn blog!
(Oh ja en het uiterlijk van het boek trok mijn aandacht! Werd pas in 2015 vertaald, dus ligt nu in de winkels).

SAM_0903

Amber Albarda – Eet Jezelf Mooi, Slank en Gelukkig

SAM_0904Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 978 90 491 0402 3

Over Eet Jezelf Mooi, Slank en Gelukkig:
Amber Albarda is een internationaal getrainde voedingscoach. Ze is dit geworden nadat ze zich al een tijd niet lekker voelde en er in Argentinië, op reis, achterkwam dat haar schildklier niet goed werkte (een van haar vele gezondheidsklachten). Ook al rookte en dronk ze niet, ze at niet gezond. Ze is in Engeland Diet & Nutrician gaan studeren en wilde haar kennis over voeding delen met anderen, met name nu ze zelf gezond is gaan eten en nu geen gezondheidsklachten meer heeft en kilo’s is afgevallen. Waar ze met name over schrijft is het food-IQ. Het food-IQ is je kennis over wat je weet van gezonde voeding, je eigen lichaam en waar je eigen verbeterpunten zitten. Ze schrijft over de belangrijkste bouwstenen in onze voeding, over de leugens van light-producten, zoveel mogelijk echt eten eten (onbewerkt), voedingssupplementen, wat voeding voor je uiterlijk kan doen, je energiek voelen, alcoholgebruik, tips om gezond te gaan eten, recepten en nog veel meer!

Slim eten, volop genieten, nooit meer diëten!

SAM_0905

Mijn visie op Eet Jezelf Mooi, Slank en Gelukkig:
Dit vind ik echt een superboek! Het is ontzettend leuk om te lezen en ik had het boek dan ook zo uitgelezen. Het zijn allemaal korte, fijn te lezen hoofdstukken. Allemaal in heel eenvoudige taal, heel begrijpelijk te lezen. Wat zo goed is aan dit boek is dat het geen dieetboek is, maar een visie op gezonde voeding. Gelukkig, want diëten, daar wil ik niet meer aan mee doen. Tijdens de Sonja Bakkerhype viel ik 12 kilo af om vervolgens weer 15 kilo aan te komen (wel in langere tijd), maar dit wil ik nooit meer! De visie van Albarda werkt gewoon super, ik blijf afvallen, wel met hele kleine beetjes, maar goed, ik mag af en toe zondigen zonder aan te komen! Vandaag kwam ik erachter dat ik weer een broekmaatje kleiner aan kan. Super gewoon! Allemaal omdat ik volgens een gezondere wijze eet, omdat ik steeds bewuster ben van voeding, niet dat ik nu 100% volgens de Albarda methode eet (al wil ik dit wel steeds meer gaan doen). Dit boek zet je echt aan het denken en je verhoogd heel duidelijk je food-IQ. Als je gezonder zou willen gaan eten of af zou willen vallen, raad ik je echt dit boek aan! Het enige vervelende is dat ze soms in herhaling valt, maar goed. En (geen negatief puntje) zie ik ontzettend veel raakvlakken met de Voedselzandloper! Ze heeft trouwens ook kookboeken geschreven en daar ben ik ook zo benieuwd naar! Ik weet bijna zeker dat ik die aan ga schaffen!

SAM_0906SAM_0907

Sneak (P)review #7: Kidnapping Mr. Heineken (2015)

Heineken frontGenre: action, crime, drama
Director: Daniel Alfredson (Millennium mini serie)
Release: 25 juni 2015 in de bioscoop

Beschrijving:
Amsterdam, 1983. Een groep vrienden, waaronder Cor van Hout (Jim Sturgess) en Willem Holleeder (Sam Worthington), hebben dringend geld nodig en begaan, wat later blijkt, de grootste ontvoeringszaak in de Nederlandse historie. Ze ontvoeren meneer Freddy Heineken (Anthony Hopkins) en eisen 35 miljoen gulden losgeld. Dit is het grootste geldbedrag ooit betaald voor een enkele ontvoerde persoon. Een groot deel van het geld is nooit teruggevonden.

It was the perfect crime until they got away with it.

De film krijgt nu al niet zo’n positieve reviews. Jammer, want ik vond het best een aardige film. Misschien niet echt een bioscoopfilm, nergens echt heel spannend, maar best vermakelijk. Maar goed, ik kon me dan ook niet ‘ergeren’ aan ‘feiten die niet kloppen’ omdat ik nu eenmaal niet zoveel weet over de Heineken-ontvoering en de geschiedenis van van Hout en Holleeder. Misschien heb ik nu meer over de Nederlandse geschiedenis geleerd of heb ik dingen geleerd die niet kloppen. Het maakt me niet zoveel uit, want ik vond het best interessant om te zien hoe van Hout en Holleeder omgingen met de ontvoering en hoe ze zijn uitgegroeid tot Nederlands grootste criminelen. In het begin zijn het nog redelijk onschuldige mannen die alleen maar aan geld willen komen. Langzaam aan gaan ze lijden onder het vasthouden van Heineken. Verwacht geen actie (behalve de achtervolging in de Amsterdamse grachten) en geen hele enge thriller. Ik zag het meer als een psychologisch drama over 2 beste vrienden die niet goed weten wat ze met de ontvoering aanmoeten. Ze worden gedwongen dingen te doen die ze niet willen, om aan geld te komen. Jim Sturgess en Sam Worthington, die van Hout en Holleeder spelen, deden het best goed. Wel even wennen om Holleeder met een Australisch accent te horen. Anthony Hopkins had helaas maar een kleine rol als Freddy Heineken (even dacht ik Hannibal Lecter te zien in zijn cel). De beelden van Amsterdam zijn op zich wel leuk en herkenbaar, ook hoe Nederlandse namen uitgesproken worden. Even wennen dat het geen Nederlandse film is, maar zoals ik al zei: best vermakelijk.

kidnapping-freddy-heineken

 

 

 

 

 

 

De actuele score op IMDB: 6,1. Mijn score: 6,0.

De trailer: