april 2015 archive

Sneak (P)review #4: Get Hard (2015)

Get Hard

Genre: comedy
Director: Etan Cohen
Release: 7 mei 2015 in de bioscoop

Beschrijving:
De rijke bankdirecteur James King (Will Ferrell) wordt ten onrechte veroordeeld voor fraude en hij moet naar San Quentin, een beruchte gevangenis waar zware criminele opgesloten zitten. Hij roept de hulp in van Darnell Lewis (Kevin Hart), de persoon die zijn auto wast. James wil dat Darnell hem harder maakt, zodat hij kan overleven achter tralies. Darnell, die wel doet alsof hij inderdaad heeft gezeten, traint James de komende 30 dagen om harder te worden.

Sometimes you need a hand to get hard.

Twee woorden: niet leuk. Ik had gisterenavond weer veel zin in de Sneak Preview, maar dit vond ik echt geen leuke film. Ik ben toch al niet zo van de komedies, tenzij ze echt grappig zijn. Ik vond deze niet grappig. Er werd dan ook niet zoveel gelachten in de zaal, vond ik. Goed, om even toe te geven, ik heb een keer echt gelachen, maar meer ook niet. De film zat vol vooroordelen en seksistische grappen en was ook nog eens erg voorspelbaar. Will Ferrell was in mijn ogen echt niet grappig, hoe hij ook zijn best deed. Zijn naaktscènes waren ook echt overbodig. Kevin Hart was af en toe wel leuk, maar had eigenlijk dezelfde rol als in The Wedding Ringer, dus niet echt iets nieuws. Alissa (Alison Brie), de verloofde van James was nogal irritant. De titel, de tagline en grotendeels van het script zijn dubbelzinnig bedoeld, maar in mijn ogen ook niet grappig. Wat wel leuk was waren de rolletjes van John Mayer en Jimmy Fallon as themselves.
Get Hard still

De actuele score op IMDB: 6,3. Mijn score: 3,5

De trailer:

Boekentip #4: Zonder een Woord van Linwood Barclay (2007)

Zonder een woord

Genre: thriller
Originele titel: No Time for Goodbye
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 368
ISBN: 978 90 225 7186 6 en 978 94 6092 550 4 (E-book)

De tekst op boekomslag:
Stel dat je hele familie spoorloos verdwijnt…
Middelbare scholiere Cynthia Archer wordt op een ochtend wakker en ontdekt dat haar vader, moeder en broertje weg zijn. Er ligt geen briefje, er wordt niet gebeld. Ze verneemt gewoon nooit meer iets van hen.

Vijfentwintig jaar later weet Cynthia, inmiddels getrouwd en moeder van een dochter, nog steeds niet wat er is gebeurd. Als ze te gast is bij een Spoorloos-achtig televisieprogramma komt alles in een stroomversnelling.

Zonder een woord blog

Recensie:
Weer een schrijver die ik bij toeval heb ontdekt: Linwood Barclay. Op tafel lag een blaadje met deze naam er op geschreven, dus ben ik op Google gaan kijken. Dit is het enige boek wat ik tot nu toe nog gelezen heb van deze schrijver, maar de rest staat nog op mijn verlanglijstje! Dit is echt een heel goed boek. Gewoon omdat je niet weet wat er nou met de ouders van Cynthia gebeurd is. Het niet weten maakt het spannend, terwijl er redelijk vreemde dingen gebeuren in het leven van Cynthia, wat het verhaal ook spannend houdt. Het stukje waar ze tiener is en waar haar ouders en broertje verdwijnen was redelijk kort en had van mij iets langer mogen zijn. Het verhaal wordt verteld vanuit Cynthia en vanuit haar man. Hij weet ook niet wat er gebeurd is. Tussendoor lees je korte fragmenten vanuit een mysterieus persoon, misschien haar moeder? Haar vader? Haar broer? Je moet doorlezen om daar achter te komen. Pas aan het einde kom je echt te weten wat er gebeurd is, misschien een beetje vergezocht, maar wel realistisch, het zou echt gebeurd kunnen zijn. Geen fantasie of science-fiction. Het boek heeft redelijk wat pageturners. Met name in het winkelcentrum, als Cynthia denkt haar broer te zien, was erg spannend. Barclay heeft een fijne schrijf stijl, waardoor het fijn leest. Als je van thrillers of spannende boeken houdt, dit keer geen detective of moordverhaal, met een klein beetje familiedrama er in, moet je dit boek lezen (of een ander boek van deze schrijver, want die schijnen ook heel goed te zijn!). Op mijn lijstje staan er momenteel de overige 8 boeken van hem!

 

 

Boekentip #3: Hartzeer van Chelsea Cain (2007)

HartzeerGenre: thriller
Originele titel: Heart Sick
Uitgeverij: Luitingh
Aantal pagina’s: 319
ISBN: 978 90 2456082 0

De tekst op boekomslag:
‘Ben je bang?’ vraagt Gretchen.
Hoe erg je ook denkt dat het kan zijn…voor rechercheur Archie Sheridan is het erger. Hij heeft jarenlang gejaagd op Gretchen Lowell, de Beauty Killer, maar toen hij haar bijna had, liep hij in haar val. Ze ontvoerde hem en martelde hem tien dagen lang, en toen heeft ze – niemand weet waarom – hem vrijgelaten en zichzelf aangegeven.

Nu, twee jaar later, is Archie verslaafd aan pijnstillers, vervreemd van zijn gezin en heeft een obsessie: Gretchen.

Ze zit in de cel, maar ze heeft nog steeds de touwtjes in handen. Ze is slim, sexy, wreed en vals; ze is een schoonheid en een moordenares. Archie moet een nieuwe zaak oplossen en hij heeft haar nodig – zowel om de dader te vangen als om zijn ziel te bevrijden.

Liefde doet pijn, martelende pijn.

Hartzeer 2

Recensie:
Ik ben groot fan van Karin Slaughter en 1 of 2 jaar geleden zocht ik op Google: if you like Karin Slaughter you might like…En daar was ze: Chelsea Cain. Ik ben echt zo blij dat ik haar gevonden heb, want ik heb er weer een favoriete schrijfster bij! De boeken van Cain zijn redelijk gruwelijk, dus niet voor lezers met een zwakke maag.
Hartzeer heeft eigenlijk 2 verhaallijnen: 2 jaar geleden toen rechercheur Archie ontvoerd en gemarteld werd door Gretchen en het leven van Archie nu. Hij is verslaafd en heeft mentale problemen. Eigenlijk niet in staat om aan het werk te gaan, krijgt hij een nieuwe zaak waarin schoolmeisjes verdwijnen en vermoord worden terug gevonden. Beide verhaallijnen zijn spannend. In zijn nieuwe zaak wordt Archie gevolgd door journaliste Susan Ward. Zij krijgt nog een belangrijke rol in het verhaal.
Ik vind Archie een interessant personage, zijn verslaving en mentale problemen zijn heel goed beschreven, je gaat bijna begrijpen waarom hij geobsedeerd is door Gretchen Lowell. En dan even over Gretchen, een vrouwelijke seriemoordenaar! Natuurlijk niet altijd even geloofwaardig, maar dat stoort niet. Ze is echt gemeen, gevaarlijk, een vrouwelijk Hannibal Lecter, maar toch begrijp je waarom Archie gecharmeerd van haar is. Ze wordt beschreven als een hele mooie vrouw.
Het boek is niet te dik en leest echt als een trein. Cain schrijft eenvoudig en begrijpelijk. Als je van thrillers houdt, moet je dit boek gewoon lezen. Hartzeer is een eerste deel van een serie. Vervolgen zijn: Hartendief, Genadeloos, Zondvloed, Wraak en Verlangen. Allemaal hebben ze Archie Sheridan in de hoofdrol. Op internet las ik dat ze de boeken gaan verfilmen in een serie! Ik ga zeker kijken! Op de website van Chelsea Cain is meer informatie over haar en de boeken te vinden.

Maagklachten

Wat zijn maagklachten?
Maagklachten is eigenlijk een verzamelnaam voor klachten in de buikstreek. Brandend maagzuur, maagpijn, misselijkheid en een opgeblazen gevoel kunnen allemaal benamingen zijn voor maagklachten. In de meeste gevallen speelt het maagzuur een grote rol.

Wat gebeurt er in ons lichaam?
Bij brandend maagzuur komt het maagzuur in de slokdarm of zelfs in de keel terecht. De maag heeft een beschermlaag tegen het zuur. De slokdarm en keel hebben dat niet. Daarom brandt het. Als de kringspier tussen de maag en de slokdarm niet goed afsluit kun je hier last van krijgen. Het kan ook voorkomen bij overgewicht, bukken, zwangerschap of te strakke kleding.

Pijn in de maag zelf, duidt vaak op een zweertje of ontsteking in de maagwand of in de wand van de twaalfvingerige darm (deze komt na de maag). Met name op een lege maag komt dit voor en dat is vaak ’s nachts. Als iemand dan eet, worden de klachten vaak minder. Het maagzuur brandt in de zweertjes. Soms leidt dit tot perforaties en bloedingen, maar meestal gaat het vanzelf over.

Misselijkheid en een opgeblazen gevoel komen vaak voor bij maagpijn en brandend maagzuur, maar kan ook los van deze klachten voorkomen. Meestal komt het door te snel of overvloedig eten, te lang een volle maag (dus de maaglediging gaat te langzaam), te veel koolzuur (door frisdrank) of lucht in de maag.

Van welke verschijnselen kun je last krijgen?
Niet-acute maagpijn
Branderig gevoel
Pijn achter het borstbeen
Zure oprispingen
Pijn in de slokdarm na het slikken
Misselijkheid
Opgeblazen gevoel
Zure oprispingen en zuurbranden na het eten, bij bukken of liggen
Pijn in de bovenbuik, vooral ’s nachts, die overgaat na voedselinname

Wanneer kun je beter naar de huisarts gaan?
Bij kinderen. Kinderen klagen bij buikpijn vaak over de onderbuik, niet over de maagstreek.
Als de klachten meer dan 2 weken aanhouden, als wel het eetpatroon is aangepast en/of je vrij verkrijgbare medicijnen hebt geprobeerd.
Wanneer je klachten alleen maar erger worden.
Als de pijn uitstraalt naar de armen, kaken en/of rug (dit kunnen hartproblemen zijn)
Als je eten niet goed zakt in de slokdarm na het doorslikken.
Als je bloed moet opbraken.
Als je ontlasting zwart is (bloed).
Bij vermagering zonder duidelijke aanleiding en/of verminderde eetlust.
Als je klachten in combinatie voorkomen met vermoeidheid.
Als je in minder dan 1 jaar geleden behandeld bent voor een maagzweer of een zweer in de twaalfvingerige darm.
Als je klachten ernstig zijn of als je je zorgen maakt.
Als je ouder dan 50 jaar bent en ineens de klachten krijgt.
Bij een drukkende, zeurderige pijn als je zwanger bent.

Tips bij maagklachten:
Vermijd voedsel dat de klachten veroorzaken.
Eet voedsel dat de klachten tegengaan.
Stoppen met roken.
Afvallen bij overgewicht.
Draag geen kleding dat te strak zit.
Niet plotseling bukken na het eten.
Het hoofdeinde van het bed omhoog, als de klachten ’s nachts voorkomen.
Eet niet voor het slapengaan.
Bespreek het met je huisarts als je medicatie klachten geeft.
Eet rustig, neem de tijd.
Neem medicatie met voedsel in, als dit mogelijk is.
Gebruik een maagbeschermer bij medicatiegebruik.

Vrij verkrijgbare medicatie:
Er zijn ontzettend veel middeltjes tegen maagklachten op de markt. Apotheken werken met richtlijnen. Volgens de richtlijnen zijn dit de beste middelen tegen maagklachten:
Bij incidentele maagklachten:
Algeldraat/magnesiumzout (Antagel® Gastilox® of Regla pH®): werkt vrij snel en houdt ongeveer 2 – 3 uur aan.
Bij aanhoudende maagklachten:
Famotidine of ranitidine (Zantac®): werkt na 0,5 – 1 uur en houdt ongeveer 8 – 12 uur aan.
Omeprazol (Losec® Buscozol®), pantoprazol (Pantozol®) of esomeprazol (Nexium®): werkt na 0,5 uur en houdt ongeveer 12 uur aan.

Voedsel dat je beter kunt vermijden bij maagklachten:
o.a. koffie, alcoholistische dranken, citrusvruchten en sappen van citrusvruchten, peulvruchten, uien, knoflook, gekruid en gepeperd eten, vetten, koolzuurhoudende dranken, chocolade, pepermunt, paprika, prei, roggebrood, croissants en krentenbrood.

Voedsel dat maagklachten kan verminderen:
Dit is vooral licht verteerbaar voedsel zoals witbrood, speltbrood, beschuit, droge koekjes, zuivel, pasta, bananen, appels, meloen, bosvruchten, aardbeien, perziken, abrikozen, bladgroenten, mager vlees, eieren, jam, honing, stroop, thee, bouillon (licht gekruid) en magere vissoorten.

Dit is maar een klein stukje over maagklachten en voeding bij maagklachten. Op het internet is er nog zoveel over te vinden. Bekijk wel de betrouwbare websites. In de apotheek of bij je huisarts kun je ook terecht met vragen over maagklachten.

Theetuin De Wilde Framboos

Deze theetuin heb ik ontdekt tijdens een high tea met een groep meiden. Deze high tea was toen ontzettend goed bevallen, met name vanwege de prachtige locatie en dat nog geen 10 kilometer van mijn woonplaats vandaan!

Theetuin 10

De theetuin ligt in het buitengebied van Bakel aan een wandel- en fietsroute (knooppunt 56) en is daarom een hele goede pauzeplaats voor wandelaars en fietsers, maar ook heel fijn om zo te bezoeken! De boomgaard (appelbomen, perenbomen en pruimenbomen) heeft verschillende zitjes. Verder heeft de tuin een kruidentuin, groentetuin, plukveld met wilde bloemen, paardenbak, bijenkasten en een winkeltje waar enkele producten gekocht kunnen worden. De ingrediënten die gebruikt worden komen uit eigen tuin of uit de omgeving.

Theetuin 6

De Wilde Framboos biedt verschillende theearrangementen en die zijn echt aan te raden!
Sweet tea: scones met clotted cream, slagroom & jam en allerlei zoetigheden (actuele prijs: €10,- p.p.)
Afternoon tea: 2 hartige taartjes, 3 sandwiches & broodjes, scones met jam, clotted cream & slagroom, allerlei zoetigheden (actuele prijs: €14,50 p.p.)
High tea: seizoensoepje, 3 hartige taartjes, 3 sandwiches & broodjes, scones met jam, clotted cream & jam, allerlei zoetigheden (actuele prijs: €18,50 p.p.)

Theetuin 3

Ook voor de lunch kun je terecht in de theetuin. Voor een uitgebreide lunch dien je te reserveren van te voren, maar mocht je onverwacht komen, kun je kiezen uit verschillende tosti’s. Er zijn verschillende soorten koude dranken te bestellen en ook dranken uit eigen tuin (verse jus d’orange, theetuinappelsap, verse ijsthee en smoothies). Er zijn verschillende soorten koffie te bestellen.

Theetuin 8

De homemade taarten zijn ook echt aan te raden! Elke keer is er een andere keus. Dit keer was er keuze uit appeltaart, gebakken kwarktaart met kersen en koffie-walnoten taart (heerlijk!). De thee is toch ook wel erg lekker! De thee komt van Kaldi vandaan. Er zijn verschillende kruidenthee, groene thee, rooibosthee en zwarte thee te bestellen. Mijn favorieten zijn ‘groene elfjes’, ‘niet te pruimen’, ‘mannendroom’ en ‘momentje geluk’. Allemaal namen voor de thee, leuk om te lezen! En de prijzen zijn ook leuk! Voor een grote pot thee van ongeveer 8 kopjes betaal je maar €4,-.

Theetuin 7

De theetuin is vooral lekker ontspannen en genieten, vooral als het zonnetje schijnt! Lekker om samen wat te drinken, met een groep een high tea te nuttigen of om gewoon een boek te lezen met een kopje thee erbij.

Theetuin 1

Op de website is meer informatie te vinden, zo ook welke workshops er zijn en andere praktische info, zoals het adres en contactgegevens.

Nog enkele foto’s uit de theetuin:
Theetuin 2 TheetuinTheetuin 4Theetuin 9Theetuin 5

Filmtip #2: Welcome to the Rileys (2010)

Welcome Rileys cover

 


 

 

 

 

 

Jaar: 2010
Genre: drama
Cast: James Gandolfini, Kristen Stewart, Melissa Leo, Joe Chrest
Director: Jake Scott (o.a. Plunkett & Macleane)
Kijkwijzer: vanaf 12 jaar

Beschrijving:
Jaren geleden stierf de tienerdochter van Doug en Louis Riley (James Gandolfini en Melissa Leo) en zij gaan nu verdoofd door het leven. Louis komt niet meer buiten en Doug heeft een affaire. Als ook zijn minnares plotseling overlijdt, vertrekt Doug voor een zakenreis naar New Orléans, waar hij de 16-jarige stripper Mallory (Kristen Stewart) ontmoet. Doug besluit in New Orléans te blijven en te zorgen voor Mallory.
Welcome Rileys 2

 

You never know who’s gonnabe your wake-up call.

Welcome Rileys 1

 

 

 

 

 

 

 

Eigenlijk was ik gewoon benieuwd om James Gandolfini een keer niet als maffiabaas Tony Soprano te zien. Het blijkt wel dat hij dit ook goed kon! Jammer dat hij maar enkele rollen zoals deze gespeeld heeft. Dit is een dramafilm, maar toch is het best een luchtige film, met hier en daar wat humor. Het is zeker geen zware film. Vooral de scenes tussen James Gandolfini en Kristen Stewart vond ik goed. Hoewel niet iedereen Stewart even goed vond (je moet ook maar opgewassen zijn tegen Gandolfini), vond ik haar best aardig spelen als Mallory. De film wordt nergens echt spannend, maar wordt nergens saai. Ik heb de film nu 2 keer gezien en vond beide keren even goed! Een best onbekende film die zeker de moeite waard is.

De actuele score op IMDB is een 7,0!

De trailer:

 

Sneak (P)review #3: Child 44 (2015)

Child 44 coverGenre: drama, thriller
Director: Daniel Espinosa (o.a. Safe House)
Release: 7 mei 2015 in de bioscoop

Beschrijving:
Leo Demidov (Tom Hardy), een veiligheidsfunctionaris onderzoekt een aantal kindermoorden in Rusland, ten tijde van het Stalintijdperk. Omdat seriemoordenaars en dit soort misdaden zogenaamd niet voorkomen in ‘het paradijs’, wordt hij samen met zijn vrouw Raisa (Noomi Rapace) verbannen uit de stad, maar samen besluiten ze door te gaan, totdat ze weten wie de kindermoorden op zijn geweten heeft. Daarbij krijgen ze hulp van generaal Mikhail Nesterov (Gary Oldman). Gebaseerd op een boek van Tom Rob Smith.

How do you find a killer that doesn’t exist?

Hier en daar lees ik redelijk negatieve reviews, maar eigenlijk vond ik deze film heel goed. Het begin viel me erg tegen, ik weet niet zo goed waar het naar toe ging en het tijdperk waarin het zich afspeelde, sprak me niet aan. Ook niet dat het afspeelde in het voormalige Sovjet Unie. Maar na zo’n 45 minuten kwam er meer drama en begon de film meer op een thriller te lijken, toen begon ik er steeds meer in te komen. Jammer dat het af en toe wel wat langdradig werd, de film had iets korter mogen zijn.
Het was vooral de sfeer (kostuums en decor kloppen precies in het plaatje!) en het acteerwerk dat ik heel goed vond. Gary Oldman doet eigenlijk altijd alles goed. Joel Kinnaman, die ik 2 weken terug in ‘Run All Night’ zag, speelt in deze film heerlijk slecht. Daarmee bedoel ik dat hij een goede badguy kan spelen. Een goede thriller, maar niet voor iedereen weggelegd. Sommige scenes waren redelijk heftig, de sfeer is de gehele film donker en somber. Not a feelgood movie. Maar deze film krijgt van mij wel een extra punt erbij voor Tom Hardy. Hij heeft er een fan bij! Super geacteerd. Ik hoop binnenkort meer van hem te zien!

Child 44 still

De actuele score op IMDB: 6,3. Mijn score: 7,5.

De trailer

 

Filmtip #1: Almost Famous (2000)

Almost Famous 3

 

 

 

 

 

Jaar: 2000
Genre: drama, music, romance
Cast: Billy Cudrup, Kate Hudson, Frances McDormand, Jason Lee, Patrick Fugit, Zooey Deschanel, Anna Paquin, Philip Seymour Hoffman
Director: Cameron Crowe (o.a. Say Anything…, Jerry Maguire)
Kijkwijzer: vanaf 12 jaar

Beschrijving:
Het is 1973. De 15-jarige William Miller (Patrick Fugit) schrijft voor de schoolkrant. Op een dag wordt hij gevraagd om voor Rolling Stone Magazine een stuk te schrijven over de rockband Stillwater. Hij gaat met hen touren en raakt bevriend met de groupie Penny Lane (Kate Hudson – Golden Globe Winner) en de bandleden (gespeeld door o.a. Billy Crudup en Jason Lee). Zo leert hij het wereldje van de rocksterren en hun groupies kennen. Uiteindelijk is er meer om over naar huis te schrijven dan alleen de muziek.

Almost Famous 2

 

 

 

 

 

I always tell the girls, never take it seriously, if you never take it seriously, you never get hurt, you never get hurt, you always have fun and if you ever get lonely, just go to the record store and visit your friends.

Almost Famous

 

 

 

 

 

 

 

Deze film heb ik al meerdere keren gezien en het blijft one of my all time favourites! Hij is zo goed! De acteurs zijn goed, het verhaal is goed en de soundtrack is heel goed (o.a. Simon & Garfunkel, The Who, The Stooges, Black Sabbath, Elton John en Led Zeppelin). Het is gewoon heel leuk om William en Penny Lane te zien, soms zijn hun momenten grappig, maar ook ontroerend. Het verhaal is losjes gebaseerd op het leven van Cameron Crowe, de director, hij schreef als tiener ook voor Rolling Stone Magazine en hij heeft zijn ervaringen prachtig verfilmd in Almost Famous! Hij heeft, naast Almost Famous, heel veel goede films gemaakt! Voor deze film won hij de Oscar voor beste scenario en een Golden Globe voor Best Motion Picture. Meer dan verdiend!

De actuele score op IMDB is een 7,9!

De trailer:

Beschuitbol met zalm & roerei

Ik houd niet van beschuitbollen. Ik ben geen fan van witbrood en het is mij te droog. Toch is het me zojuist gelukt om heel snel een heerlijk lunchgerechtje te bedenken en te bereiden. Het was zo op, want het was echt heerlijk! Niet super gezond, maar ook geen sinner. Een beetje tussen in en dat mag best op zondag.

Ingrediënten (voor 1 persoon):
-1 beschuitbol
-1 eetlepel mayonaise of fritessaus
-2 eieren
-Gerookte zalm (voor ongeveer 1-2 sneetjes brood)
-1/2 tomaat
-1 eetlepel kokosolie
-Peper

Roerei zalm blog

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:
Snijd de beschuitbol door en smeer beide helften in met mayonaise of fritessaus. Snijd de halve tomaat in plakjes. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.
Breek de eieren in een schaal en kluts ze goed door elkaar. Voeg daar de zalmsnippers aan toe en even roeren.
Smelt in een koekenpan de kokosolie en bak heel even de tomatenplakjes aan. Leg deze direct daarna op de beschuitbolhelften. Doe daarna het ei-zalm mengsel in de pan, even bakken en blijven omroeren (als roerei), tot het ei gestold is. Niet te lang want dan wordt het droog! Leg het ei-zalm mengsel op de beschuitbol. Naar smaak peper toevoegen. Zout is eigenlijk niet nodig omdat zalm al zout genoeg van zichzelf is.
Eet smakelijk!

 

Rens Kroes – Powerfood

Powerfood blog

Niet zo nieuw meer maar daarom niet minder goed! Eigenlijk was het boek net een beetje in opkomst toen ik het kocht, daarna werd het een soort hype. Maar wel een hele leuke hype! Ik ben fan! Rens Kroes (ja, de zus van) groeide op in een familie die altijd heel veel met voeding bezig was. Haar opa was een biologische boer en haar oma een kruidenvrouw. Haar moeder is voedingsdeskundige en Rens zelf heeft ook gestudeerd voor voedingsdeskundige. Ze heeft in een obesitaskliniek gewerkt en weet als geen ander hoe we gezond en lekker kunnen eten. In New York City doet ze veel inspiratie op. Haar 1e boek kwam in juni 2014 uit en in juni 2015 zal haar 2e boek uit. Ik kan niet wachten!

Voor een happy & healthy lifestyle.

Vers eten en superfoods
Haar kookboek bevat recepten voor ontbijt, lunch, diner, snacks, zoetigheden, broodbeleg en drankjes. Allemaal op basis van hele gezonde ingrediënten. Daarnaast schrijft ze over de eigenschappen van deze ingrediënten, waarom ze zo gezond zijn en hoe voedsel als medicijn gebruikt kan worden.
Hartige pannenkoek blo

Niet alleen een kookboek
Voor  mij is het ook een heel fijn boek om zo nu en dan op schoot te nemen en er door te bladeren. Het is heel mooi en speels vormgegeven met mooie foto’s. Het onderdeel ‘voedsel als medicijn’ vind ik erg interessant en had van mijn meer mogen zijn. Rens schrijft over welke voeding goed is bij klachten als slecht slapen, problemen met je darmen, griep en verkoudheid en welke voeding goed is voor je botten en spieren. Wat ik ook zo leuk vind aan dit boek is dat ik veel geleerd heb over (onbekende) superfoods. Van sommige ingrediënten had ik nog nooit gehoord. Toen ben ik er over gaan lezen, ik kocht ze en gebruik ze nu in de keuken en binnen no-time zijn het vertrouwde ingrediënten geworden, die je regelmatig gebruikt. Ook vond ik het interessant om te weten te komen dat heel veel ingrediënten die we dagelijks gebruiken ook superfoods kunnen zijn. Je hoeft dus geen incabessen, chlorellapoeder, camucamupoeder of ahornsiroop te eten om gezond te doen.

Ik heb al veel recepten gemaakt en de meeste waren echt zo lekker! Wat ik onder andere al gemaakt heb zijn de ontbijtmuffins, amandelpompoenbrood, sweet pancakes, breakfast cake, crunchy crackers, bananenbrood, harige pannenkoeken, good noodles, chocosnack en de summerbreeze smoothie. Ik ben er ook achter dat ik de pannenkoeken op basis van speltmeel of boekweitmeel goed kan verdragen. Van ‘gewone’ pannenkoeken ben ik al vaak ziek geworden. Nu kan ik weer pannenkoeken eten! Mijn favoriete recepten van Rens zijn tot nu toe toch wel het amandelpompoenbrood, de crunchy crackers en de chocosnack (die is zoooo lekker!).
Raw oreo blog

Minpuntjes
Die zijn er bijna geen. Voor sommige ingrediënten kun je niet terecht bij de gewone supermarkt. Voor mij maakt dat niks uit, want ik vind het leuk om op zoek te gaan naar deze ingrediënten. Maar voor sommige mensen kan dit natuurlijk veel tijd in beslag nemen en vinden het minder leuk om boodschappen te doen. De recepten die ik erg vond tegenvallen zijn de chia-bananenpudding en de feelgood drink. Vond ze beiden echt vies! Het kan bijna niet zijn dat ik iets verkeerds heb gedaan, want haar recepten zijn echt niet moeilijk. Gelukkig heeft dit boek nog heel veel andere lekkere recepten. Binnenkort hoop ik de lasagnette te kunnen maken of…zuchettipasta…Ik heb meer tijd in de keuken nodig!

Nog een leuke tip: op haar website  heeft ze nog meer recepten staan.

Het boek is in verschillende boekhandels te verkrijgen, zo ook bij bol.com. De adviesprijs is €19,99.

1 2 3